Hírek

A PMFC a Haladással kezd az NB I-ben

Labdarúgás

2011. július 14.

Június 11-én még a bajnoki címet és a feljutást ünnepelték a PMFC futballistái, július 16-án, szombaton este hét órakor pedig sok év után újra NB I-es mérkőzést láthatnak a szurkolók a Stadion utcában, a bajnoki rajton szombathelyi Haladás látogat Pécsre.

A PMFC a Haladással kezd az NB I-ben

Miután Mészáros Ferenc együttese megnyerte az NB II-t, már csak egy akadály volt vissza: a volt vezetőedző, Kiss László nem kapta meg idejében az elmaradt járandóságát, így feljelentette korábbi kenyéradóját, ami miatt akár ki is zárhatták volna a PMFC-t az első ligából. Azonban a felügyelő bizottság a tartozás miatt indított eljárásban felmentette a Pécset, így a csapat nyugodtan kezdhetett el készülni a következő szezonra.

A pécsiek rögtön a felkészülés elején leigazoltak két kozármislenyi labdarúgót, a huszonnyolc éves Tóth Zoltán három évre írt alá a piros-feketékhez. A középpályás korábban már játszott pécsi színekben, az előző idényben pedig Laki Zoltánnal holtversenyben a mislenyiek házi gólkirálya lett. A szomszédvártól a rutinos védőt, Petrók Viktort is elcsábította a Pécs, aki fejjátékával és rutinjával járulhat hozzá a jó eredményekhez.

Miközben a legtöbben a felnőttekkel foglalkoztak, az U19-es csapat kiváló játékkal visszakerült az NB I-be. A rájátszás utolsó mérkőzésén hazai pályán győzték le 2-0-ra a Gyirmótot a fiatalok, így ősztől ismét a kiemelt bajnokságban szerepelhetnek Szabó Zsolt tanítványai.

Hazai edzőpartnerek hiányában sokat kellett utazniuk a felnőtteknek, hogy edzőmeccseken próbálhassák ki az új szerzeményeket, az első összecsapáson Eszéken szenvedtek vereséget a pécsiek, a próbajátékosok ott nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Később szintén Horvátországban, ezúttal Daruváron, a horvát élvonal negyedik helyezettjével meccselt a PMFC, az ott megszerzett 1-1-es döntetlennel elégedett volt Mészáros Ferenc vezetőedző. A héten Szlovéniában, az NK Zadar együttesével találkozott a Pécs, ahol az új igazolás, Andorka Péter szerezte meg a győzelmet jelentő egyetlen gólt.

A hetek során kiderült, hogy Lantos Levente, Sólyom Csaba, Gyánó Szabolcs, Horváth Zsolt, Nagy József és Törtei Tamás is szerződést hosszabbított, a fél évre Zalaegerszegre kölcsönbe adott Simonfalvi Gábor pedig visszatért Pécsre.

Nyíregyházáról ugyanakkor egy komplett „játékoscsomag” érkezett, Holczer Ádám, Andorka Péter, Cosmin Goia, Pákolicz Dávid, a kétszeres gólkirály Bajzát Péter és Demjén Gábor is Pécsett folytatja pályafutását, így senkinek sincs bérelt helye a pécsi kezdőben.

A játékosokon kívül meglepetésre a klubmenedzseri székben is változás történt: a 2004 nyara óta a PMFC-nél dolgozó Czett Szabolcsot a Kozármisleny labdarúgócsapatát működtető kft. eddigi ügyvezetője, Halász Gábor váltotta.


MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett