Hírek

Dél-Afrika az újabb állomás Biczó Bence számára

Úszás

2012. február 24.

Épp hogy leszállt a Mexikóból hazaérkező gépe, már repül is tovább a következő, dél-afrikai edzőtáborba a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. fiatal úszója, Biczó Bence.

Dél-Afrika az újabb állomás Biczó Bence számára

Igencsak jól hangzik a háromhetes mexikói túra a pécsi télben fagyoskodóknak, azonban a napi többórás edzés már nem annyira csábító. A majdnem kétezer méter magas fennsíkon az emberi szervezet más típusú terheléssel találkozik, mint például a Hullámfürdőben.

- Három hetet töltöttem Mexikóban a magyar válogatottal, fárasztó és hosszú edzőtábor volt. Nagyon jó körülmények között készülhettünk Londonra, egy ötvenméteres, tízpályás úszómedencében tartottuk a napi két vizes edzést, de a létesítményben lehetőség volt a konditerem használatára is, amely a legkorszerűbb gépekkel, felszereltséggel rendelkezik – mondta lapunknak Biczó Bence, aki immár második alkalommal vett részt a mexikói edzőtáborban.

- Nem volt már ismeretlen a környezet, két éve már bejártuk a környéket, a várost, sokat kirándultunk is, most a többórás időeltolódás miatt a szabadidőnkben legtöbbször az itthoniakkal beszélgettünk az interneten, este pedig kipihentük a napi fáradalmakat.

A magyarok mellett dél-amerikaiak, japánok és németek is edzettek San Luis Potosiban, nagy forgalom volt a magaslati komplexumban.

A válogatott sportolói a hideg és az influenza elől ismét melegebb éghajlatra „menekülnek”, a következő állomás a dél-afrikai Durban lesz, ahova már nagyjából tíz éve járnak edzőtáborozni hazánk legjobb úszói. Biczóék pénteken indulnak a Föld második legnagyobb kontinensére, ahol az óceánparton készülnek majd a szokásos edzésadaggal. Március közepén néhány napot Pécsett tölt majd a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kiválósága, azonban a tavasz első hónapjának végén már az országos bajnokságon kell bizonyítania. Május 21-27 között pedig a debreceni Európa-bajnokságon térképezheti fel a fiatal úszó londoni vetélytársai egy részét.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő