Hírek

Pécsi tornász fiúk voltak a legjobbak

Torna

2012. március 7.

Március harmadikán, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által üzemeltetett Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezték a diákolimpikon tornászok országos elődöntőjét, amelyről két pécsi fiú csapat is az országos fináléba jutott.

Pécsi tornász fiúk voltak a legjobbak

A versenyen az I-IV. korcsoportos tornászok (általános iskola 1-8. osztály) mutatták be tudásukat meg egymással a Baranya Megyei Diáksport Tanács és a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett országos elődöntőn. A Dunántúl különböző városaiból érkező kilenc fiú- és huszonegy lánycsapat (összesen száznyolcvan versenyző) több száz néző előtt mérte össze tudását. A lányokat gerendán, ugrásban és talajon pontozták a bírák, a fiúknak ezeken kívül gyűrűn is bizonyítaniuk kellett.

A pécsiek közül a Budai-Városkapu Iskola vasasi intézményének I-II. korcsoportos együttese jutott tovább, mellettük második helyen a Mecsekalja Általános Iskola növendékei utazhatnak március legvégén Makóra, az országos döntő helyszínére.

Március 10-én a vízi vetélkedővel folytatódnak a diáksport-rendezvények. A Hullámfürdőben tartandó megmérettetésre nevezett iskolák II-III. korcsoportos tanulói felnőttekkel kiegészülő csapatai mérkőznek meg egymással a különböző váltóversenyeken. A dobogósok érmei mellett minden résztvevő a PSN Zrt. által felajánlott uszodabelépővel gazdagodik.

A délelőtti rendezvény miatt szombaton 8.00 és 12.00 között csak az úszómedence felét használhatja a nagyközönség.


MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett