Hírek

Finálé a strandfocikupán is

Labdarúgás

2012. június 28.

Ajándéksorsolás, Smart-sport kampány az Eb-döntő alatt

Finálé a strandfocikupán is

Csehország biztos résztvevője az 1. Nevkó-PSN-kupa döntőjének, az orosz – francia elődöntők eredményeit e sorok írásakor még nem ismerhetjük, az eddig lejátszott mérkőzések a „civilben” is strandfocizó szigetvári „csehek”, illetve a pécsi kispályás bajnokság Szuperligájában edződő „orosz” Duplex Rota párharcát vetítik előre az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság vasárnapi fináléjában. Amely után, már az óriáskivetítőn futó „igazi” Eb-döntő szünetében díjátadással és (a nézők között is!) ajándéksorsolással, illetve a Samsung Smart Sport a Gyerekekért fáklyás akciójával zárul a strandfocikupa.

A csoportkör után hasonlóan izgalmas negyeddöntők során alakult ki végül az ANK-sportegységben zajló strandfocikupa legjobb négy gárdájának párosítása, amelyen továbbra is papírforma-eredmények születtek. Az elődöntők erőviszonyai hasonlót ígérnek, így egészen biztos, hogy a július elsejei bronzmeccsre (17:45), illetve döntőre (18:30) a legjobb és legfelkészültebb gárdák érnek oda – azaz a közönség remek meccseknek lehet szemtanúja.

A vasárnap este azonban immár nemcsak a fociról szól majd, hiszen a tornagyőzteseknek járó díja mellett több ajándék is gazdára talál. Így a szurkolók, illetve támogatók is reménykedhetnek egy-egy dedikált Eb-labdában, amelyet az esti Eb-döntő szünetében, az óriáskivetítőnél sorsol ki a rendező PSN Zrt.

Ugyancsak színesítheti a programot, hogy már délután megérkezik az ANK-hoz a Samsung Smart-fáklya és Hope Relay-karaván. A koreai számítástechnikai óriás ezen az egész Európát érintő Smart sport a gyerekekért kampányát igyekszik – az információk mellett apró ajándékokkal is népszerűsíti… A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni egymillió Smart-kilométert Magyarország számára. Az akció végén a Samsung az országban összesen száz-, Pécsnek ötmillió forint értékű műszaki cikket adományoz.

 

A strandfocikupa góllövőlistájának élcsoportja az első elődöntő után: 

1. Török (Csehország) 19

2. Suba (Oroszország) 18

3. Rack (Csehország) 10

4. Szávai (Portugália) 8

Osváth (Csehország) 8

5. Papp (Írország) 7

Teszárik Z. (Franciaország) 7Korábban írtuk:

Smart Sport a Gyermekekért

A Samsung 5 millió forint összértékű adománnyal segíti Pécs gyermeksportját

 

A Samsung Electronics Magyar Zrt., az Olimpiai mozgalom kiemelt támogatója bejelentette, hogy ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatása érdekében. A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat országszerte 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára.

 

A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga, és ehhez a Samsung aktívan kíván hozzájárulni. A cég által meghirdetett nemzetközi Hope Relay program magyarországi hívószava a ’Smart Sport a Gyermekekért’.

 

A kampány keretein belül a Samsung Electronics Magyar Zrt. 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára. Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság, az ország megyeszékhelyein a polgármesterek kapták a felkérést, hogy hozzáértésükkel segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a Samsung készülékeket. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét.

 

A ’Smart Sport a Gyermekekért’ program azonban nem csak az adakozásról szól. A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket és egyúttal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára.

 

Az Android, iOS és Bada okostelefonkra ingyenesen elérhető Smart Sport alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A felhasználók profiloldalán tárolt adatok megoszthatóak a Facebook közösségi oldalon, ahol további interaktív elemek várják a rajongókat: többek között buzdító üzeneteket készíthetnek és küldhetnek a játékban résztvevő ismerőseiknek. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

 

A program szerdai, pécsi sajtótájékoztatóján a Samsung képviselői mellett részt vett Csizi Péter sportért felelős alpolgármester és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Előbbi a város nevében megköszönve az adományt, méltatta a Samsung szerepvállalását a jövő nemzedékek egészséges életmódra nevelésében. Hangsúlyozva egyben, hogy e nemes feladatból az önkormányzat is, amint eddig, a jövőben is maximálisan kiveszi a részét.

Csizi Péter bejelentette ugyanakkor, hogy az adományozottak körének pontos felmérésére, illetve az adományozás pécsi koordinálására a PSN Zrt.-t – úgy is, mint a legnagyobb utánpótlás-sportolói létszámmal rendelkező helyi sportszervezetet - kérte föl az önkormányzat.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett