Hírek

Újabb tornára csábít az ANK-ban a homok

Labdarúgás

2012. július 14.

Folytatódik a kupa, az olimpia alatt gyerekfocit és strandröplabdát is szervez az ANK-homokpályán a PSN, amelyre jelentkező csapatokat várunk.

Újabb tornára csábít az ANK-ban a homok
Az olimpia alatt sem marad igazi saját nyári sportesemény nélkül Kertváros: a PSN Zrt. az ötkarikás játékok idején a 2. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó- és strandröplabda-bajnokságra vár újabb csapatokat. Fociban a felnőttek mellett 8-12 éves gyerek-, egy egész napos külön tornára pedig strandröplabda-csapatokat is.

A labdarúgó Eb- sikerére tekintettel az olimpia alatt is hasonló rendszerű játékot szervez a PSN Zrt. Erre máris benevezett a korábbi csapatok egy része, de további, akár csak e kupára összeálló együttesek jelentkezését is várják. A lebonyolítás az Eb-éhez hasonló lesz, vagyis ezúttal az olimpiára kijutott csapatok „nevében” lehet nevezni. A játékidő a csoportkörben 2x12 perc, a szabályok ismét igazodnak a hivatalos strandfoci-szabályokhoz. A nevezési díj ugyancsak csapatonként 10 000 forint, a győztes csapat nyereménye pedig egy értékes mezgarnitúra lesz. Érdemes időben jelentkezni, mert az országok több mint fele már elkelt, a csapatnevek pedig érkezési sorrendben foglalhatóak le.

További érdekesség, hogy a „profik” mellett ezúttal a legkisebbeket is igyekeznek bevonni a játékba, ezért részben kapcsolódnak az MLSZ grundfoci-programjához, ez két teljes játéknapot jelent a homokban. Másrészt augusztus 3-4-ére még egy külön gyerektornát is szerveznek.
A foci mellett a strandröplabda kedvelőit is várjuk, az ugyancsak ANK-sportegységben kialakítandó homokos pályán a létszámtól függ, hogy milyen rendszerben fut majd az augusztus 6-ára, egész naposra tervezett kupa (erre a nevezési díj 2000 Ft/csapat, és a helyezettek ugyancsak sportszereket kapnak).

Bővebb infó:

labdarúgás: Ábrahám Attila (varkoistadion@psnzrt.hu, tel.: 20/234-6440);

röplabda: Pap Csaba (szabadidosport@psnzrt.hu

 

 

KORÁBBAN ÍRTUK:

 

Röplabdával bővül a kertvárosi strandfoci

Cseh győzelem a homokban - Folytatódik a kupa, az olimpia alatt gyerekfocit és strandröplabdát is szervez az ANK-homokpályán a PSN, amelyre  jelentkező csapatokat várunk. 

Nagy sikerrel zárult a Csizi Péter sportért felelős alpolgármester kezdeményezésére a déli városrészbe hozott 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság és szurkolói parti, amelyen a papírforma-győzelmet a szigetvári „cseh” strandfocisták szerezték meg. A PSN Zrt. a kupa, illetve az óriáskivetítő előtti szabadtéri söröző népszerűsége nyomán az olimpia alatt is megszervezi a játékot. Mi több, külön gyerekfocival és (kellő számú jelentkező esetén) strandröplabdával kiegészítve

Már az esti spanyol – olasz Eb-döntőre is hangoltak vasárnap délután az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság finalistái. Akik dupláztak is, hiszen a lengyel-ukrántól eltérően az ANK homokpályáján a bronzmeccset is lejátszották. A döntő végül nem hozott meglepetést a szigetvári „cseh” strandfocisták magabiztosan nyerték a tornát.

Előbb Svédország és Franciaország találkozott egymással a bronzmérkőzésen. A svédek kezdtek jobban, megszerezték a vezetést, ám Franciaország fordított és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, Kósa (4), Gász, Poór, illetve Györki (5) Ábrahám A., Horváth M. találataival 7-6-ra diadalmaskodott.

A fináléban Oroszországnak nem sikerült a visszavágás a csoportkörben elszenvedett vereségért, Csehország magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet. Csehország – Oroszország 11-2. Gólszerzők: Török (4), Varga (2), Miczek (2), Rack, Vass, Osváth, illetve Somogyi, Horváth G.

A győztes egy teljes garnitúra szereléssel, az ezüstérmes három, a 3. helyezett két, de még a bronzmeccs vesztese is egy labdával gazdagodott.A gólkirályi címet Török Sándor (Csehország) szerezte meg 23 találattal; díjat kapott még a legjobb kapus, a „francia” Hesz Ádám is, amelyeket Csizi Péter alpolgármester és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója adott át. Ábrahám Attila főszervező közreműködésével kisorsoltak még három, Kassai Viktor által dedikált Eb-labdát is: az egyiket a résztvevők között, ezt Görögország nyerte, a másik kettőt a főtámogatók közül a Mecsek Füszért, a nézők közül pedig Papp Csaba vehette át.

A góllövőlista végeredménye


23 gólos: Török (Csehország)

21 gólos: Suba (Oroszország)
11 gólos: Rack (Csehország)
9 gólos: Kósa (Svédország), Osváth (Csehország)
8 gólos: Szávai (Portugália), Ábrahám A. (Franciaország), Horváth G. (Oroszország)
7 gólos: Papp (Írország), Teszárik Z. (Franciaország), Varga (Csehország)
6 gólos: Fiegler (Anglia), Tóth (Németország), Bozó (Oroszország), Dávid (Oroszország)
5 gólos: Németh L. (Portugália), Györki (Franciaország), Gász (Svédország), Miczek (Csehország)
4 gólos: Petricsevics (Olaszország), Pichler (Olaszország), Szebényi (Olaszország), Kaszás (Németország), Ábrahám P. (Franciaország), Somogyi L. (Oroszország)

3 gólos: Benkő (Hollandia), Pintér (Írország), Márton (Németország), Molnár (Spanyolország), Kapes (Írország), Váradi (Lengyelország), Erdei (Svédország), Németh B. (Portugália), Schmidt (Horvátország), Mang L. (Horvátország), Luczek (Csehország)

 

Foci a legkisebbeknek, játék a háló fölött is

 

A torna sikerére tekintettel az olimpia alatt is hasonló rendszerű játékot szervez a PSN Zrt. Erre máris benevezett a korábbi csapatok egy része, de további, akár csak e kupára összeálló együttesek jelentkezését is várjuk.

A lebonyolítás az Eb-éhez hasonló lesz, vagyis ezúttal az olimpiára kijutott csapatok „nevében” lehet nevezni. A találkozók játékideje a csoportkörben 2x12 perc, a szabályok ismét igazodnak a hivatalos strandfoci-szabályokhoz. A nevezési díj ugyancsak csapatonként 10 000 forint, a győztes nyereménye pedig egy értékes mezgarnitúra lesz.

Érdemes időben jelentkezni, mert több ország már elkelt, a csapatnevek pedig érkezési sorrendben foglalhatóak le.

A nevezési határidő: 2012. július 15.

Az olimpiai labdarúgótorna csoportmeccsei július 26-től augusztus 2-ig tartanak, az egyenes kieséses szakasz augusztus 4-én kezdődik, a döntőt 11-én játsszák.

A négy csoport.

A-csoport: Nagy-Britannia, Szenegál, Egyesült Arab Emírségek.

B-csoport: Mexikó, Dél-Korea, Gabon, Svájc.

C-csoport: Brazília, Egyiptom, Fehéroroszország, Új-Zéland.

D-csoport: Spanyolország, Japán, Honduras, Mexikó.

 

További érdekesség, hogy a „profik” mellett ezúttal a legkisebbeket is igyekszünk bevonni a játékba, ezért nekik egy külön gyerektornát is szervezünk.

A foci mellett pedig a strandröplabda kedvelőit is várjuk, az ANK-sportegységben kialakított másik homokos pályán a létszámtól függ, hogy milyen rendszerben fut majd a kupa.

Bővebb infó:

a fociról Ábrahám Attilánál (varkoistadion@psnzrt.hu, tel.: 20/234-6440),

a röplabdáról Pap Csabánál (szabadidosport@psnzrt.hu, 20/235-2710). 

 

Korábban írtuk:

 

Strandfociban a csehek nyertek

 

Az Eb ideje alatt a Nevelési Központban strandlabdarúgó-bajnokságot szervezett a PSN Zrt., az összecsapásokon a résztvevők Eb-résztvevő országok nevét viselték, a csoportmérkőzéseket pedig a kontinensviadallal megegyező párosításban játszották le.

Már az esti spanyol – olasz Eb-döntőre is hangoltak vasárnap délután az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság finalistái. Akik dupláztak is, hiszen a lengyel-ukrántól eltérően az ANK homokpályáján a bronzmeccset is lejátszották. A döntő végül nem hozott meglepetést a szigetvári „cseh” strandfocisták magabiztosan nyerték a tornát. Az értékes díjakat már az esti Eb-meccs szünetében, a pálya melletti óriáskivetítő népes közönség előtt vehették át a legjobbak.

 
Svédország és Franciaország találkozott egymással az 1. Nevkó-PSN-kupa bronzmérkőzésén. A svédek kezdtek jobban, megszerezték a vezetést, ám Franciaország fordított és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A szépszámú nézősereg szórakoztató és izgalmas meccset láthatott.

 

Svédország – Franciaország 6-7
Gólszerzők: Kósa (4), Gász, Poór, illetve Györki (5) Ábrahám A., Horváth M.

 

Sima cseh győzelem a döntőben

 

Oroszországnak nem sikerült a visszavágás a csoportkörben elszenvedett vereségért, Csehország magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az első kertvárosi strandfocikupa aranyérmét. A győztes egy teljes garnitúra szereléssel, az ezüstérmes három, a 3. helyezett két, de még a bronzmeccs vesztese is egy labdával gazdagodott.

A gólkirályi címet Török Sándor (Csehország) szerezte meg 23 találattal; díjat kapott még a legjobb kapus, a „francia” Hesz Ádám is, amelyeket Csizi Péter alpolgármester és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója adott át. Ábrahám Attila főszervező, a Várkői-stadion létesítményvezetője közreműködésével kisorsoltak még három darab, Kassai Viktor által dedikált Eb-labdát is: az egyiket a résztvevők között, ezt Görögország nyerte, míg a másik kettőt a főtámogatók közül a Mecsek Füszért, a nézők közül pedig Papp Csaba vehette át.

 

Csehország – Oroszország 11-2
Gólszerzők: Török (4), Varga (2), Miczek (2), Rack, Vass, Osváth, illetve Somogyi, Horváth G.

 

A góllövőlista végeredménye
23 gólos: Török (Csehország)

21 gólos: Suba (Oroszország)
11 gólos: Rack (Csehország)
9 gólos: Kósa (Svédország), Osváth (Csehország)
8 gólos: Szávai (Portugália), Ábrahám A. (Franciaország), Horváth G. (Oroszország)
7 gólos: Papp (Írország), Teszárik Z. (Franciaország), Varga (Csehország)
6 gólos: Fiegler (Anglia), Tóth (Németország), Bozó (Oroszország), Dávid (Oroszország)
5 gólos: Németh L. (Portugália), Györki (Franciaország), Gász (Svédország), Miczek (Csehország)
4 gólos: Petricsevics (Olaszország), Pichler (Olaszország), Szebényi (Olaszország), Kaszás (Németország), Ábrahám P. (Franciaország), Somogyi L. (Oroszország)

3 gólos: Benkő (Hollandia), Pintér (Írország), Márton (Németország), Molnár (Spanyolország), Kapes (Írország), Váradi (Lengyelország), Erdei (Svédország), Németh B. (Portugália), Schmidt (Horvátország), Mang L. (Horvátország), Luczek (Csehország)A döntőben vágna vissza Oroszország a „cseheknek”

 

Csehország mellett a második elődöntőből Oroszország jutott az 1. Nevkó-PSN-kupa döntőjébe (július 1, 18.30), miután legyőzték Franciaország csapatát. A csoportmérkőzések alkalmával egyszer már találkozott egymással a két együttes, akkor Csehország bizonyult jobbnak, így az „oroszok” a fináléban vághatnak vissza a csoportkörben elszenvedett vereségért.  A bronzmérkőzésen is ismétli magát a történelem, hiszen Franciaország és Svédország küzd majd meg egymással a harmadik helyért vasárnap 17.45-kor, a két együttes a D-csoportban már megmérkőzött egymással, akkor a „franciák” diadalmaskodtak.

Nagy harc várható a gólkirályi címért is, ugyanis a két döntős egy-egy játékosa (Suba és Török) között mindössze két gólnyi a különbség.

 

Második elődöntő (június 28.):

Oroszország - Franciaország 10-3

Gólszerzők: Horváth G. (4), Suba (3), Bozó, Dávid, Molnár Á. illetve Ábrahám A (2), Ábrahám P.

Góllövőlista:
1. Suba (Oroszország) 21 
2. Török (Csehország) 19
3. Rack (Csehország) 10
4. Szávai (Portugália) 8
Osváth (Csehország) 8
5. Papp (Írország) 7
Teszárik Z. (Franciaország) 7
Horváth G. (Oroszország) 7
Ábrahám A. (Franciaország) 7
6. Fiegler (Anglia) 6
Tóth (Németország) 6
Bozó (Oroszország) 6
Dávid (Oroszország) 6
7. Németh L. (Portugália) 5
Varga (Csehország) 5
Kósa (Svédország) 5
8. Petricsevics (Olaszország) 4
Pichler (Olaszország) 4
Szebényi (Olaszország) 4
Kaszás (Németország) 4
Gász (Svédország) 4
Ábrahám P. (Franciaország) 4
9.Benkő (Hollandia) 3
Pintér (Írország) 3
Márton (Németország) 3
Molnár (Spanyolország) 3
Kapes (Írország) 3
Váradi (Lengyelország) 3
Miczek (Csehország) 3
Erdei (Svédország) 3
Németh B. (Portugália) 
Somogyi L. (Oroszország) 3
Schmidt (Horvátország) 3
Mang L. (Horvátország) 3
Luczek (Csehország) 3
Hibátlanul döntős Csehország

 

Szerda este eldőlt, hogy ki lesz az egyik résztvevője az 1. Nevkó-PSN-kupa vasárnapi döntőjének (18.30). Csehország nagy gólkülönbséggel győzte le az eddig kiváló teljesítményt nyújtó "svéd" labdarúgókat, akik az "igazi" Európa-bajnoksággal ellentétben, a második elődöntő győztesével vasárnap 17.45-kor megmérkőznek a bronzéremért.

 

Első elődöntő (június 27.)

 

Csehország - Svédország 13-3

 

Gólszerzők: Török (5), Luczek (3), Rack 2), Osváth (2), Varga illetve Kósa (2), Cseh

 

Góllövőlista:

1. Török (Csehország) 19

2. Suba (Oroszország) 18

3. Rack (Csehország) 10

4. Szávai (Portugália) 8

Osváth (Csehország) 8

5. Papp (Írország) 7

Teszárik Z. (Franciaország) 7

6. Fiegler (Anglia) 6

Tóth (Németország) 6

7. Bozó (Oroszország) 5

Németh L. (Portugália) 5

Dávid (Oroszország) 5

Ábrahám A. (Franciaország) 5

Varga (Csehország) 5

Kósa (Svédország) 5

8. Petricsevics (Olaszország) 4

Pichler (Olaszország) 4

Szebényi (Olaszország) 4

Kaszás (Németország) 4

Gász (Svédország) 4

9. Ábrahám P. (Franciaország) 3

Benkő (Hollandia) 3

Pintér (Írország) 3

Márton (Németország) 3

Molnár (Spanyolország) 3

Kapes (Írország) 3

Váradi (Lengyelország) 3

Miczek (Csehország) 3

Erdei (Svédország) 3

Németh B. (Portugália)

Horváth G. (Oroszország) 3

Somogyi L. (Oroszország) 3

Schmidt (Horvátország) 3

Mang L. (Horvátország) 3

Luczek (Csehország) 3


A további menetrend

A kupa ezzel ugyancsak az elődöntőkhöz érkezett. A további program:

1. elődöntő
Június 27., szerda, 18:30: Csehország - Svédország

2. elődöntő
Június 28., csütörtök, 18:30: Oroszország - Franciaország

A helyosztók időpontjai:

A 3-4. helyért: július 1., vasárnap, 17:45
Döntő: július 1., 18:30

A strandfocikupa díjait vasárnap este, az "igazi" Eb-döntő szünetében, az óriáskivetítőnél adjuk át.Százszázalékos teljesítménnyel jutott be az elődöntőbe Franciaország

Az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság utolsó negyeddöntőjében Franciaország vasárnap legyőzte Horvátországot, így utolsóként ő jutott az elődöntőbe, ahol Oroszországgal találkozik majd.

4. negyeddöntő
Franciaország
  – Horvátország 8-5

Gólszerzők:
Teszárik Z. (2), Ábrahám A. (2), Ábrahám P. (2), Hesz Á. (2), illetve Mang L. (2), Schmidt, Horváth K., Koronics E.

Góllövőlista:
1. Suba (Oroszország) 18
2. Török (Csehország) 14
3. Szávai (Portugália) 8
   Rack (Csehország) 8
4. Papp (Írország) 7
    Teszárik Z. (Franciaország) 7
5. Fiegler (Anglia) 6
   Tóth (Németország) 6
   Osváth (Csehország) 6
6. Bozó (Oroszország) 5
    Németh L. (Portugália) 5
    Dávid (Oroszország) 5
    Ábrahám A. (Franciaország) 5
7. Varga (Csehország) 4
   Petricsevics (Olaszország) 4
   Pichler (Olaszország) 4
   Szebényi (Olaszország) 4
   Kaszás (Németország) 4
   Gász (Svédország) 4
8. Ábrahám P. (Franciaország) 3
   Benkő (Hollandia) 3
   Pintér (Írország) 3
   Márton (Németország) 3  
   Molnár (Spanyolország) 3
   Kapes (Írország) 3
   Váradi (Lengyelország) 3
   Miczek (Csehország) 3
   Kósa (Svédország) 3
   Erdei (Svédország) 3
   Németh B. (Portugália)
   Horváth G. (Oroszország) 3
   Somogyi L. (Oroszország) 3
   Schmidt (Horvátország) 3
   Mang L. (Horvátország) 3
Nagyszerű egyéni teljesítménnyel jutott tovább Oroszország

Oroszország fölényesen győzött az eddig veretlen Portugália ellen és várja ellenfelét a döntőbe jutásért.

Portugália
  – Oroszország 6-16

Gólszerzők:
Németh L (3), Horváth B., Feidl, Pető, illetve Suba (8), Somogyi L. (3), Dávid (3), Horváth G. (2).

Góllövőlista:
1. Suba (Oroszország) 18
2. Török (Csehország) 14
3. Szávai (Portugália) 8
   Rack (Csehország) 8
4. Papp (Írország) 7
5. Fiegler (Anglia) 6
   Tóth (Németország) 6
   Osváth (Csehország) 6
6. Bozó (Oroszország) 5
   Teszárik Z. (Franciaország) 5
   Németh L. (Portugália) 5
   Dávid (Oroszország) 5
7. Varga (Csehország) 4
   Petricsevics (Olaszország) 4
   Pichler (Olaszország) 4
   Szebényi (Olaszország) 4
   Kaszás (Németország) 4
   Gász (Svédország) 4
8. Ábrahám A. (Franciaország) 3
   Benkő (Hollandia) 3
   Pintér (Írország) 3
   Márton (Németország) 3  
   Molnár (Spanyolország) 3
   Kapes (Írország) 3
   Váradi (Lengyelország) 3
   Miczek (Csehország) 3
   Kósa (Svédország) 3
   Erdei (Svédország) 3
   Németh B. (Portugália)
   Horváth G. (Oroszország) 3
   Somogyi L. (Oroszország) 3

Svédország a négy között

Miután pénteken, izgalmas mérkőzésen legyőzte Olaszországot, Svédország jutott az elődöntőbe. A svédek ellenfele Csehország lesz június 27-én szerdán 18:30-kor.

OlaszországSvédország 3-6

Gólszerzők:
Szebényi (2), Hummer, illetve Gász (2), Somogyi A., Erdei, Kósa, Cseh.


Gólgazdag győzelem az első negyeddöntőn

Az egyenes kieséses szakasz nyitányán Csehország magabiztosan győzött Németország ellen és elfoglalta helyét a legjobb négy csapata között az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokságon.

Csehország – Németország 14-5
Gólszerzők:
Török (6), Osváth (4), Rack (3), Miczek, illetve Ursprung (2), Tóth, Kaszás, Vér

Góllövőlista:
1. Török (Csehország) 14
2. Suba (Oroszország) 10
3. Szávai (Portugália) 8
   Rack (Csehország) 8
4. Papp (Írország) 7
5. Fiegler (Anglia) 6
   Tóth (Németország) 6
   Osváth (Csehország) 6
6. Bozó (Oroszország) 5
   Teszárik Z. (Franciaország) 5
7. Németh (Portugália) 4
   Varga (Csehország) 4
   Petricsevics (Olaszország) 4
   Pichler (Olaszország) 4
   Kaszás (Németország) 4
8. Ábrahám A. (Franciaország) 3
   Benkő (Hollandia) 3
   Pintér (Írország) 3
   Márton (Németország) 3  
   Molnár (Spanyolország) 3
   Kapes (Írország) 3
   Váradi (Lengyelország) 3
   Miczek (Csehország) 3
   Ursprung (Németország) 3

A negyeddöntők párosítása:

Június 21. (csütörtök) 18:30: Csehország - Németország

Június 22. (péntek) 18:30: Olaszország - Svédország

Június 23. (szombat) 18:30: Portugália - Oroszország

Június 24. (vasárnap) 18:30: Horvátország - Franciaország


A negyeddöntők, elődöntők és a döntő lebonyolítása a következő módon történik:

A mérkőzések játékideje 3x12 perc. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az eredmény, 2x5 perc hosszabbítás; ha akkor sem születik döntés, büntetők következnek, utóbbi addig, amíg valamelyik csapat nem hibázik. A mérkőzések ebben a szakaszban mindig 18:30-kor kezdődnek.


Emlékplakett a kiesetteknek is

A csoportkörben kiesett csapatokat június 21-én, csütörtökön várjuk a rendezői sátorba az emlékplakettek átvételéért.

A kiesett csapatok:

Lengyelország
Görögország
Hollandia
Dánia
Spanyolország
Írország
Anglia
UkrajnaA csoportok eredményei:                                                                                                

A-csoport

1. forduló (06.08.)

                   Lengyelország - Görögország 3-2

Gólszerzők: Gerebitz, Kreiner, Németh II.   illetve    Hegedűs, Görög


                   Oroszország - Csehország 3-6

Gólszerzők: Suba (2), Harcos   illetve   Török (2), Miczek, Varga, Ferincz, Rack

A bajnokság állása az első forduló után:

                     1. Csehország           3 pont
                     2. Lengyelország      3 pont
                     3. Görögország         0 pont
                     4. Oroszország          0 pont

 

2. forduló (06.12.)

                   Görögország - Csehország  2-10

Gólszerzők: Hegedűs, Lőrincz   illetve   Varga (3), Török (3), Szedeli, Miczek, Rack, Osváth

                   Lengyelország - Oroszország 1-6

Gólszerzők: Kreiner   illetve Dávid (3), Sebők (2), Suba

A bajnokság állása a második forduló után:

                    1. Csehország          6 pont

                    2. Oroszország        3 pont

                    3. Lengyelország     3 pont

                    4. Görögország        0 pont

3. forduló (06.16.)

Csehország - Lengyelország 7-6

Gólszerzők: Rack (3), Török (3), Osváth illetve Váradi (3), Németh, Gerebitz, Jäger

Görögország - Oroszország 1-11

Gólszerzők: Hermann illetve Suba (5), Bozó (5), Horváth

 

Az A-csoport végeredménye:

 

1. Csehország                9 pont

2. Oroszország               6 pont

3. Lengyelország           3 pont

4. Görögország              0 pont

 

 

B-csoport

1.  forduló (06.09.)

                  Hollandia - Dánia 4-1

Gólszerzők: Benkő (2), Berta, Antal   illetve   Sipos

                  Németország - Portugália 3-5

Gólszerzők: Tóth, Márton, Gyetvai   illetve    Szávai (3), Németh L., Németh B.

A bajnokság állása az első forduló után:


                   1. Hollandia         3 pont
                   2. Portugália        3 pont
                   3. Németország   0 pont
                   4. Dánia               0 pont

 

2. forduló (06.13.)

 

                   Dánia - Portugália 2-6

Gólszerzők: Pál, Csiszár   illetve   Németh (3), Tóth (2), Harsányi

                   Hollandia - Németország 2-5

Gólszerzők: Nádé (2)   illetve   Márton (2), Tóth (2), Ursprung

 

A bajnokság állása a második forduló után:

 

       1. Portugália        6 pont

       2. Németország   3 pont

       3. Hollandia         3 pont

       4. Dánia               0 pont

 

3. forduló (06.17.)

Portugália - Hollandia 4-2

Gólszerzők:
Szávai (4) illetve Schiffer, Grúz

Dánia - Németország 3-6


Gólszerzők:
Koncsek (2), Pál illetve Kaszás (3), Tóth (2), Gyetvai


A B-csoport végeredménye:


1. Portugália 9 pont

2. Németország 6 pont

3. Hollandia 3 pont

4. Dánia 0 pontC-csoport

1. forduló (06.10.)

 

                   Spanyolország – Olaszország 2-5

Gólszerzők: Molnár, Regaugia   illetve  Ipsics (2), Pichler, Petricsevics, Hummer

                   Írország – Horvátország  3-5

Gólszerzők: Osváth (2), Papp T.  illetve   Fenyvesi, Majoros, Kőnig, Koronics, Katona

 

A bajnokság állása az első forduló után:

 

1. Olaszország       3 pont

2. Horvátország     3 pont

3. Írország              0 pont

4. Spanyolország   0 pont

 

2. forduló (06.14.)

 

                   Olaszország - Horvátország 4 - 3

Gólszerzők: Petricsevics (2), Pichler, Szebényi illetve Antolovics, Mang, Kőnig

                   Spanyolország - Írország 7 - 5

Gólszerzők: Sebők (2), Molnár (2), Kemény, Lackó, Seres illetve Papp (3), Kapes (2)


A C-csoport állása a második forduló után:

1. Olaszország       6 pont
2. Horvátország    3 pont
3. Spanyolország   3 pont
4. Írország           0 pont

 

3. forduló (06.18.)Horvátország - Spanyolország 2 - 2

Gólszerzők: Schmidt (2), illetve Regauguia, Egri

Olaszország - Írország 4 - 8


Gólszerzők: Pichler (2), Petricsevics, Szebényi illetve Papp G. (4), Papp T., Kuminecz, Kapes, Banitz

 

A C-csoport végeredménye

1. Olaszország 6 pont

2. Horvátország 4 pont*

3. Spanyolország 4 pont*

4. Írország 3 pont

*Jobb gólaránnyal Horvátország jutott tovább!

 

D-csoport

1. forduló (06.11.)

                   Franciaország - Anglia 3-2

Gólszerzők: Ábrahám A. (2), Teszárik O.   illetve    Fiegler, Mile

                   Ukrajna - Svédország 1-3

Gólszerzők: Konkoly  illetve   Erdei, Kósa, Gász

 

A bajnokság állása az első forduló után:

 

1. Svédország

2. Franciaország

3.Anglia

4. Ukrajna

 

2. forduló (06.15.)

Ukrajna - Franciaország 1 - 5

Gólszerzők: Sebestyén illetve Teszárik Z. (3), Ábrahám A., Ábrahám P.

Svédország - Anglia 4 - 1

Gólszerzők: Kósa, Takács, Gász, Erdei illetve Fiegler


A D-csoport állása a második forduló után:


1. Franciaország       6 pont
2. Svédország          3 pont
3. Anglia                 0 pont
4. Ukrajna               0 pont

 

3. forduló (06.19.)

Anglia – Ukrajna 7-1
Gólszerzők: Fiegler (4), Kóbor (2), Mile, illetve Konkoly.

Svédország – Franciaország 1-4
Gólszerzők:  Takács, illetve Ábrahám A. (2), Teszárik Z. (2).

A D-csoport végeredménye:


1. Franciaország       9 pont
2. Svédország          6 pont
3. Anglia                 3 pont
4. Ukrajna               0 pont

Góllövőlista:

1. Suba (Oroszország) 10
2. Szávai (Portugália) 8
    Török (Csehország) 8

3. Papp (Írország) 7

4. Fiegler (Anglia) 6
5. Rack (Csehország) 5
    Bozó (Oroszoország) 5
    Tóth (Németország) 5

    Teszárik Z. (Franciaország) 5
6. Németh (Portugália) 4 
    Varga (Csehország) 4

    Petricsevics (Olaszország) 4

    Pichler (Olaszország) 4 
7. Ábrahám A. (Franciaország) 3

    Benkő (Hollandia) 3 
    Pintér (Írország) 3 
    Márton (Németország) 3 
    Kaszás (Németország) 3
    Molnár (Spanyolország) 3
    Kapes (Írország) 3
    Váradi (Lengyelország) 3

 

Korábban írtuk:

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság idejére amolyan pécsi focifellegvárrá alakul Kertvárosban a Nevelési Központ sportpályáinak környéke.

Június 8-án, 11.30-kor Csizi Péter alpolgármester hivatalosan is megnyitotta az 1. Nevko-PSN-kupa elnevezésű programot, amelyen Pécs város önkormányzatának, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek és mintegy tucat pécsi vállalkozásnak köszönhetően a labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi csoportmérkőzését, elő- és középdöntőjét, döntőjét óriás kivetítőn élőben közvetítik az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ (Nevko) sportpályáin. Az összecsapások alatt a felnőtteket helyszínen melegkonyhát (kürtős kalács, langalló, eper, üdítő stb.) is működtető söröző, a gyerekeket a hétvégéken légvár várja.

Az Eb ideje alatt ugyanitt strandlabdarúgó-bajnokságot is szervez a PSN Zrt., az összecsapásokon a résztvevők Eb-résztvevő országok nevét viselik, a csoportmérkőzéseket pedig a kontinensviadallal megegyező párosításban játsszák le. A megnyitón Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte, hogy nagyjából hatszáz tonna homokon bonyolítják le a strandfoci-bajnokságot, amelynek fődíja egy teljes garnitúra szerelés, emellett pedig három darab, a magyar Eb-játékvezetői ötös által dedikált labdát is kisorsolnak.  

Csizi Péter alpolgármester a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy az Európa-bajnoksággal nem ér véget Kertvárosban a sportos nyár, hiszen július 27-től folyamatosan közvetítik a XXX. Nyári Olimpiai Játékok sporteseményeit is a Nevelési Központban.

 

Az esemény támogatói:

 

                     

                               


         


                              

                 
           

      
Kapcsolódó galéria
2012. június 10. Strandlabdarúgó-bajnokság
Kapcsolódó videó
2012. június 10. 1. Strandlabdarúgó-bajnokság Kertvárosban
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett