Hírek

Huszonhárom századra a döntőtől

Úszás

2012. augusztus 23.

Miközben saját maga már a középdöntő után az elrontott benyúlás miatt szomorkodott, 23 század másodperc még ennek is csak egy tört része lehet.

Huszonhárom századra a döntőtől

Ám talán épp emiatt lehet még bosszantóbb, ha csak ennyin múlik egy olimpiai döntőbe – ahogy Biczó Bence épp ennyivel maradt le a 200 pillangó fináléjáról jutás (miközben a 9. helyre is méltán lehet büszke, hiszen embert próbáló felkészülés végén jutott el odáig is). De máris előretekint, és fogadkozik, hogy legközelebb kijavítja a hibát.

- Amatőr hiba, még az én viszonylagos rutintalanságom mellett is bosszantó. Ha újraúszhatnám a számot, biztosan nem tennék még egy kartempót, hanem megnyújtanám a benyúlást, ennyin múlott ugyanis, hogy Londonban lemaradtam a döntőről – fogalmaz az élete első olimpiáján túl lévő Biczó Bence.

Aki az előfutamon 1:56,51 perccel jutott túl, majd az elődöntőben remek kezdés után – mi több, még 150-nél is vezetett – végül 1:55,36-tal csapott célba, amely összességében a 9. helyet jelentette számára.

- Nagyon bosszantott a dolog, de bátran kijelentem, egyrészt tanultam belőle, másrészt fokozott erőt ad a folytatáshoz. Ugyan Rió még nagyon messze van, de ismét lépésenként építkezünk majd, legközelebb, már most ősszel, a rövid pályás Eb-n igyekszem majd javítani – fogalmazott Biczó Bence.

Aki jelenleg éppen jól megérdemelt szabadságát tölti, és bár ahogy fogalmaz, medencében egy porcikája sem kívánja még a vizet, a Balatonba azért csak bemerészkedett, sőt, még egy tengerparti nyaralást is tervez augusztus legvégére.

Hogy azután szeptemberben a felkészülést a PSN Zrt.-től átigazolva immár Debrecenben kezdje majd meg – megerősítve ezzel a „zuhanyhíradót”, amely szerint követi edzőjét, Sántics Bélát új állomáshelyére.

A váltás okáról immár a szakvezető fogalmaz úgy, hogy a tavaszi Eb-nek is otthont adó uszodában olyan körülményeket és feltételeket teremtettek mindkettejük számára, amelynek „nem lehetett ellenállni”.

Való igaz, a Hullámfürdő jelen pillanatban sajnálatosan nem versenyezhet a debreceni „kirakatuszoda” paramétereivel, ahol Sántics Bélát ráadásul a teljes utánpótlásért is felelős szakosztály-igazgatói és vezetőedzői poszt, illetve az ottani egyetemen egy mestertanári katedra várja, illetve a pécsi sportélethez képest extra jövedelem várja.

Még tanítványa londoni szereplésére visszatérve, maga is az ominózus benyúlásban látja a hibát, hozzátéve, hogy bár egy ifjúsági olimpia és több nagy nemzetközi verseny áll már Bence mögött, az olimpia légköre mégis mintha némi megilletődöttséggel is párosult volna.

- Ennél átfogóbb tanulság azonban London után számomra az, hogy lejárt az egyéni, „farkas módjára” készülő sportolók korszaka. Ma már csak a team-munka (beleértve az edzőtől az orvoson, masszőrön át a deitetikusig mindenkit) vezethet kiemelkedő eredményre – vetíti előre a jövő sikereinek útját Sántics Béla.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő