Hírek

Sors Tamás címvédőként áll rajtkőre Londonban

Úszás

2012. augusztus 23.

Az olimpiát követően Londonban nem áll meg a sportélet, hiszen augusztus 29. és szeptember 3. között rendezik a XIV. nyári paralimpiai játékokat, amelyen két pécsi sportoló is részt vesz..

Sors Tamás címvédőként áll rajtkőre Londonban

Az ANK úszóklub versenyzője, Sors Tamás immár második paralimpiáján állhat rajtkőre, és hat számban indul Londonban (50, 100, 400 gyors, 200 vegyes, 100 pillangó és 100 hát). Száz pillangón mindenképp esélyesnek számít, hiszen évek óta ő a szám rekordere, Pekingben világcsúccsal állhatott a dobogó tetejére.

- Már csak babonából sem merek jóslatokba bocsátkozni pár nappal az utazás előtt. Annak örülök, hogy a legfontosabb számomat, a száz pillangót rögtön az első nap rendezik. Augusztus 26-án, vasárnap indulunk Londonba, a következő hét elejét átmozgató edzésekkel töltjük, csütörtökön pedig már rajtkőre állok – nyilatkozta a mindig szerény paralimpiai bajnok.

A tizennyolc éves Meilinger Csaba, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszója először ugorhat vízbe olimpiai környezetben, azonban rögtön négy versenyszámban is megmérettetheti magát. Ő 100 pillangón, 200 vegyesen, 50 és 100 gyorson áll majd rajtkőre. A fiatal sportoló eredményes felkészülésen van túl.

- Szerencsére nem hátráltatott betegség, sérülés, így nyugodtan készülhettem. Idén érettségiztem, az kicsit stresszes volt, de minden jól ment. 100 pillangón és 200 vegyesen szeretnék a döntőbe jutni, a másik két számban pedig annak is örülök, hogy megszereztem a kvótát – mondta Meilinger.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Kerékpár 2018. szeptember 24.

Nagy csata volt a kerékpáros parkban

Atlétika 2018. szeptember 24.

Remekeltek az atléták Szekszárdon

Atlétika 2018. szeptember 24.

Kárpáti Enikő az ifik között is remekel

Vízilabda 2018. szeptember 17.

Felsőházban folytathatják a pólósok