Hírek

A felsőházban a pécsi pólósgyerekek

Vízilabda

2012. szeptember 26.

Helyi sporttörténelminek is nevezhető sikert aratva a korosztályos országos felsőházi rájátszásba jutottak a PSN Zrt. fiú vízilabdázói.

A felsőházban a pécsi pólósgyerekek

Az erről döntő tornán a pécsiek három korosztálya a dobogó három különböző fokára állhatott, így lett összesítésben végül a második.

Miközben a PVSK felnőttegyüttese a nyáron elsősorban sportdiplomáciai sikerének örülhetett (a tavaszi kiesés után a szövetség mégis újra OB I-es tagságot ajánlott neki), az alatta sorakozó három, immár a PSN Zrt. égisze alá tartozó utánpótlásgárda a medencében alkotott maradandót. 

A Petik Attila, Kovács Krisztián, illetve a szakágvezető Lukács Gergely által dirigált U18-as, U16-os és U14-es gárda az erről döntő 4-es tornán az 1. (serdülők), 2. (ifik) és 3. (gyerekek) helyen zárt, így végül az összesítésbeli ezüstérmével története során először kivívta a felsőházi rájátszásbeli szereplés lehetőségét.

Ahogy Lukács Gergely fogalmaz, már a szolnoki és hódmezővásárhelyi fiatalok legyőzése is becsületükre vált, a szakma azonban akkor kapta föl a fejét, amikor a pécsiek a sok évtizedes pólós hagyományokkal büszkélkedő Szegeden is sikerrel léptek túl. A tízcsapatos felsőházban így (a Szentes, az Eger és Kaposvár mellett) a negyedik vidéki gárdaként játszhatnak az ősztől.

A csapat a nyár második felét már eleve az ehhez szükséges edzésadaggal, napi három tréninggel küzdötte végig, de a nagy elszántság a szakvezető szerint a közben elrajtolt bajnokságra sem fogyatkozott meg a fiatalokban. A helyi utánpótlás-nevelés eredményességét emellett több korosztályos válogatott is igazolja: nyolc-tíz pólós reménykedhet pár éven belüli élvonalbeli tagságban, az itt nevelkedett Berta Pál pedig máris a felnőttkerettel készülhet.

A pécsiek hazai közönség előtt a következő utánpótlástornán éppen most hétvégén, vasárnap délelőtt az Abay Nemes Oszkár sportuszodában mutatják meg tudásukat.    

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála