Hírek

Bodnár száján soha nem volt lakat

Labdarúgás

2013. március 5.

Amennyiben létezne „legbolondabb” kategória a labdarúgásban, különös tekintettel a kapusposztra, akkor ott szinte biztosan dobogós lenne Bodnár László.

Bodnár száján soha nem volt lakat

Nem túlzás, a Pécsi MSC hálóőre, a szurkolók körében legendává vált. A sportoló 1959. március 5-én született, vagyis most ünnepelheti 54. születésnapját. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből elszármazott labdarúgó, Bodnár László az Újpesti Dózsa érintésével került Pécsre, az elmúlt évszázad hetvenes éveinek végén. Korábbi együttesénél tagja volt a bajnokcsapatban, mégis a baranyai megyeszékhelyre tette át székhelyét. Egyszerű volt a távozásának oka, hiszen sokkal több lehetőségre vágyott a kapuban, mint amennyit a Megyeri úton kapott. 

Be is jött a húzása, idővel kiszorította a gólvonalról Katzirz Bélát, aztán magyar bajnoki ezüst-, illetve bronzérmet nyert. Oszlopos tagja volt az 1990-ben, Magyar Kupát megnyerő piros-fekete alakulatnak. 

Az ország egyik legelismertebb, legtapasztaltabb szakmai vezetője, Garami József is mindig mosolyogva, szeretettel beszélt „flúgos” emberéről. Mert „Boci” nem egy volt a tucatból, ezt mindenki jól tudta róla. Az öt és felesen belül nagy úr volt, de dumában sem szorult segítségre. Ha kellett megmondta mindenkinek a véleményét. Méghozzá nem csendben, ráadásul a humora is ismertnek számított. A vitriol volt az egyik fegyvere a dumában, ám nála nem lehetett „alibiből” űzni a futball, odatette magát mindig rendesen. De ezt várta el a többiektől is! 

Bár nem minden edző értékelte ezt a magatartást, de Laci nem tudott, nem is akart kibújni a bőréből. Ennek ellenére, azért egyszer még a válogatott mezét is felhúzhatta, 1992-ben, Kolumbia ellen. 

A futball világában, a játékvezetésben ért el komoly nemzetközi sikereket Ábrahám Attila. Az 1962. március 8-án született játékvezető ugyan rúgta is a labdát, a Pécsi Postásban, mégsem ott jutott a csúcsra. Viszont kiváló érzéke volt ahhoz, hogy levezesse mások meccseit. El is jutott a nemzetközi szintig, vagyis évekig a régió legismertebb sípmesterének számított. 

Csak az időrend miatt szorulhatott a harmadik helyre Bödő Csilla, aki 1968. március 8-án jött világra. Amúgy, a keményöklű hölgyet talán a sor elejére illett volna tenni. Az ökölvívásban, illetve a kick-boxban, meg más egyéb harcművészetekben egykoron jeleskedő Csilla is most ünnepelheti születésének napját. Az egykori ellenfelei szintén örülhetnek, mert nem kaphatnak az amazontól újabb pofont, rúgást, a kötelek között. Már lette a kesztyűt, lábvédőt a sikeres sportolónő, de rettegett harci kedve miatt az emlékeinkben tovább él.    

Pucz Péter

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett

Atlétika 2018. július 3.

Fazekas Milán egyéni csúcsokat futott