Hírek

Kapaszkodnak az eredmény után a pólósok

Vízilabda

2013. április 5.

Szerda este a Fradi ellen sem sikerült nyernie a PVSK-Füszértnek a vízilabda OB I-ben - ahogy idegenben csaknem másfél éve sehol sem.

Kapaszkodnak az eredmény után a pólósok

Úgy tűnik, hiába ült le új edző a kispadra, tovább tart a vesszőfutásuk, három fordulóval az alapszakasz vége előtt az utolsó előtti helyen állnak a tabellán.

Március elején megelégelte a sikertelenséget a PVSK-Füszért vezetősége, ám hiába ült le Petik Attila helyett Bereczki Miklós a kispadra, az új játékosedzővel sem nyert még egyetlen meccset sem a csapat. Legutóbb a Ferencváros otthonában szenvedett a gárda 11-8-as vereséget, ezzel együtt idegenben immár másfél éve nyeretlenek a pécsiek. Ahogy Lukács Gergely másodedző fogalmaz, bár a többség ezúttal is mindent tőle telhetőt megtett a sikerért, néhányukból mintha épp az a "plusz tűz" hiányozna, amely végre átlendíthetné őket a holtponton.

Emlékezetes, hogy a medencében elért eredmények alapján tavaly kiestek az OB I-ből, pusztán a szövetség adminisztratív döntése, vagyis a létszámemelés miatt folytathatták ugyanitt, így már csak ez miatt sem mindegy, ezúttal hogyan alakul a rájátszás.

Addig még három meccs vár a Vasútra: a BVSC elleni már lapzártánk után, a Junior válogatott ellen elmaradt pedig éppen e lapszám megjelenése napján, azaz hétfő este, majd a zárókör 13-án 17 órakor, ugyancsak hazai medencében, a Szolnok ellen. Ezekből minimum egyet nyerni kellene ahhoz, hogy a rájátszást ne a sor végéről kezdjék - ott a 9. a 14. ellen, a 10. a 13. ellen, a 11. pedig a 12. ellen játszik majd egy oda-visszavágót, hogy aztán a két győztes végül a 9-11., a két vesztes pedig a kiesés sorsáról döntsön majd.

És ne feledjük, a bentmaradás vagy kiesés kérdésében nem pusztán a mai OB I-es játékosok következő idénybeli sorsa a tét. Jelenleg ugyanis országosan is kiemelkedő, eredményes utánpótlásképzés folyik a szakosztályban, amely az esztendők óta sikeres húsvéti tornák jóvoltából immár nemzetközi szakmai tekintélyt is kivívott magának. Ám az sem titok, hogy a felsőbb korosztályok tehetségesebb pólósainak javára már szemet vetettek a pécsinél kicsivel jobb körülményekel bíró klubok is. És ha a gyerekek előtt nem marad itt helyben olyan motiváló erő - értsd, az első osztályban szereplő felnőttegyüttes - amely olykor akár a hátrányosabb anyagi helyzetet is ellensúlyozni tudja -, sokéves munka veszhet nagyon könnyen kárba.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő