Hírek

Az edző gólja jelentett bentmaradást

Vízilabda

2013. május 23.

Az utolsó mérkőzés utolsó másodperceiben lőtt góllal végül bentmaradt az OB I-ben a PVSK-Füszért férfivízilabda-csapata.

Az edző gólja jelentett bentmaradást

A szokottnál is keményebb idényt most némi pihenő követi - majd az új csapat építése a feladat. A szerződése mindenkinek lejárt, azt még nem tudni, ki megy, ki marad.

Már a kezdetet sem nevezhetjük simának, hiszen tavaly ilyenkor nem volt a mostanihoz hasonló szerencséje az együttesnek, és a medencében elért eredmény alapján kiesett a legmagasabb osztályból. A sportdiplomácia azonban az utolsó utáni pillanatban - egy létszámemeléssel - nekik kedvezett, így Petik Attila gárdája végül mégis az élvonalban kezdhette meg szereplését. Ám a hosszas huzavona miatt azok a játékosok, akikre számított volna a Vasút, nem vártak a bizonytalanra, hanem sorra aláírtak más együtte4seknél, így végül a tervezettnél némileg gyengébben zárult számunkra az átigazolási idény.

Nem meglepő tehát, hogy a rájátszást az alsóházban, azaz a kiesés elkerüléséért kezdte meg a gárda - ahogy az sem, hogy a rendkívül hosszú kudarc (idegenben csaknem másfél éves nyeretlenségi)-sorozatnak az edző lett az első "áldozata", azaz márciusban Bereczki Miklós ülhetett le játékosedzőként a kispadra.

Bár a csapat ezt követően, ha lehet, még inkább erőn felül próbált teljesíteni az Egri Főiskola, Kaposvár, Fradi kvartettben, előfordult, hogy már könnyedén megnyertnek hitt meccsek úsztak el a végjátékban - valljuk be, nem egyszer "nem éppen a  pécsieknek kedvező" bírói ítéletek során. Ahogy a még ugyancsak játszó Lukács Gergely másodedző fogalmaz bár minden meccsen megpróbáltak mindent megtenni a sikerért, a végjáték valóban nagyon hullámzóra sikeredett. Szerencsére valaki mindig akadt, aki valahogy kirántotta a csapatot a gödörből, mint mondja, a bentmaradás a csapategységnek, leginkább a csapat védekezésének köszönhető.

Tegyük hozzá, valóban a legeslegutolsó pillanatban, gyakorlatilag nyolc másodperccel a bajnokság zárulta előtt eldöntve a bentmaradást. Ekkor talált be ugyanis Bereczki Miklós a korábban már 3-0-ra, majd még 8-6-ra is vezető Kaposvár hálójába. A 8-8-as döntetlen pedig meghozta az első osztályt érő pontot a PVSK-nak.

A következő idényben a cél a már megkezdett út folytatása, azaz még több saját nevelésű, tehetséges fiatal beépítése az OB I-es felnőttkeretbe - a közvetlen utánpótlásgárdák sikerei erre jó alapot adnak. A lejárt szerződésű játékosokkal csak most kezdődnek meg a tárgyalások a folytatásról, ahogy Bereczki Miklóssal is - információnk szerint az edző és a vezetőség is a közös folytatásban gondolkodik.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő