Hírek

Mindent vitt a Pécsvárad

Labdarúgás

2013. június 6.

Múlt szerdán rendezték a Baranya megyei labdarúgó-kupadöntőt, amelyre a megyei I. osztályban szereplő Geresdlak, Pécsvárad és Siklós jutott be. A csapatok három negyvenöt perces meccsen mutatták meg tudásukat, a trófeát a Pécsvárad nyerte el.

Mindent vitt a Pécsvárad

A PMFC-stadionban megtartott megyei kupadöntő három összecsapása közül a legnagyobb csatát kétségkívül a bajnok Pécsvárad és az ezüstérmes Siklós mérkőzése hozta, amelyet előbbi csapat nyert 3-1-re. A Geresdlak győzelem nélkül végzett szerdán, a Siklós pedig egy nyert mérkőzéssel a bajnokság után a kupában is ezüstérmet szerzett.

Július 20-án a megyebajnokok régiós tornájának ad otthon Pécsvárad, ahol Somogy, Tolna és Baranya bajnokai csapnak össze egyszer negyvenöt perces körmérkőzéses rendszerben. Egy héttel később pedig a megyeválogatottak mérik össze tudásukat Siófokon, Baranya, Somogy, Tolna, Fejér és Pest megyei legjobbjai közül derül ki, hogy ki jut be a nyíregyházi országos döntőbe.

Végéhez ért a középiskolások számára kiírt Coca-Cola CUP idei szezonja is, a szeptemberben kezdődött kupasorozat országos döntőjét a Vasas Fáy utcai sporttelepén rendezték. A fiúkat Baranyából a (Siklósi Közoktatási Intézmény), a lányokat a Széchenyi TÁSI képviselte. A csoportjából mindkét gárda továbbjutott, de a fiúk az egyenes kieséses mérkőzésen nem tudtak nyerni, így kiestek, a lányok viszont megszerezték a bravúros negyedik helyet. A győztesek a focipályán megszerzettek mellett további életre szóló élményekkel gazdagodhatnak, a fiúk mezőnyében élen végző Ajka a Juventus vendége lesz hamarosan, a lányok között diadalmaskodó Kisvárda pedig a magyar válogatott amszterdami vb-selejtezőt nézheti meg élőben. A torna gólkirálynői címét (13-13 találattal) két pécsi lány, Bucher Bettina és Lackó Karolina érdemelte ki.

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága a női labdarúgás népszerűsítése, fejlesztése érdekében új bajnokságot ír ki, játéklehetőséget nyújtva a megyei U15-ös korosztálynak is, számukra keresztpályás mérkőzéseket rendeznek majd ősztől. A nevezőket az igazgatóság 60 000 forint támogatásban részesíti, eddig tíz csapat jelezte részvételi szándékát. A bajnokság népszerűsítése céljából június 12-én, a megyei U15-ös bajnokság döntője előtt meghívásos tornát rendeznek a siklósi, szederkényi, szigetvári és a mozsgó-szentlászlói együttesek részvételével.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett