Hírek

Kiélezettebb küzdelmek a kispályán

Labdarúgás

2013. június 27.

Félidejéhez vagyis a tavaszi kör végéhez érkezett az Intersport-kupáért kiírt városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amely lebonyolításán némileg változtattak a szervezők az április rajt előtt.

Kiélezettebb küzdelmek a kispályán

Több osztályban változott a csapatok létszáma, a Szuperligában, az első- és másodosztályban 12 együttes vághatott neki a szezonnak, a harmadosztályban pedig idén először alsó- és felsőházas rendszerben mérkőznek meg egymással a labdarúgók.

Sajnos a változékony időjárás miatt többek között már az első fordulót is el kellett halasztani, az utolsó héten pedig minden hétköznap rúgták a labdát a Várkői-stadion salakos pályáin, hogy behozzák az elhalasztott mérkőzések miatti lemaradást. Néhány találkozót azonban így is át kellett tenni augusztus végére.

A Szuperligában öt ponttal vezet a Kácsor Síremlék, meglepetésre második a Hungaro Chemical's, a dobogó harmadik fokán a tavaly még TESZ néven bajnok Öko-Trade Kft. áll. A góllövőlistát dr. Fazekas Gábor (PINKK Pécsi 424) vezeti 16 találattal. A két kieső helyen jelenleg a Treitz és Társa Kft. és az Anda Kft. áll, egyaránt pont nélkül. Jól állják viszont a sarat az osztály újoncai, a Forza Yellows az ötödik, míg a Diana Vendéglő-City Delikát a hatodik.

Az első osztályban viszonylag nagy előnyt szerzett a Csofém SE, a második Állás-Ponttól mindössze egy ponttal maradt le a La-Do-Mil Bőrdíszmű és a Trans-O-Flex. A tavalyi összecsapásokhoz képest sokkal kiélezett a küzdelem. Az osztály utolsó két helyén szerénykedik az Amatőrök és a Bolkó Reklám, a legtöbb találatot az éllovas együttes labdarúgója, Gál Gergő szerezte, tizenhétszer talált be az ellenfelek kapujába.

A másodosztályban található az egyetlen hibátlan csapat, a Hauni Sopiana, amely együttes őrzi magabiztos előnyét a második Pécsi Közutasok előtt, harmadik az előzetes várakozásoknak megfelelően a Szinkron Barkács. Az utolsó két helyen osztozik a Red Label és a Minarik FC. Előbbi az esetleges kiesésével két év alatt két osztályt is zuhanna, utóbbi pedig még nem nyert mérkőzést. A góllövőlistát az újonc Sárga Lap játékosa, Nyári László vezeti 19 góllal.

A harmadosztályban az utolsó előtti fordulóban kikapott a GLT-Delta, ezzel elvesztette veretlenségét, második a Nojo. Az O'merta leszakadt az éllovastól, azonban a Nojo botlásával felérhet a dobogó második fokára, de nem szabad leírni a Fürge Nyuszi Focivilágot sem. A tabella végén a Duraku Pékség és a Málta szerénykedik. Nagy a harc a felsőházba kerülést jelentő helyért is, a Bliccelhecc, a Ronoflex és a Biokom között fog eldőlni a következő két fordulóban, ki léphet följebb. A legtöbb találatot az éllovas GLT-Delta focistája, Laki Gergely szerezte 25 góllal, őt eggyel lemaradva Molnár László követi.

A Szenior A-csoportban is izgalmasan alakul a bajnokság, jelenleg első a Duplex Rota, de szorosan mögötte áll a tavalyi bajnok Kungáz Bt., a harmadik dobogós az AC Maligán. A Szenior B--ben rendkívül kiélezett a verseny, az Old Fireman és a Bioszoft azonos ponttal áll az élen. A góllövőlistát 21 találattal, toronymagasan vezeti az A-csoportban Galambos Zoltán, a B-ben az újonc Pétáv Kft. játékosa, Papp Zoltán áll az élen 14 góllal.

Idén második alkalommal rendeznek szenior 50+ bajnokságot, listavezető az Európa Pékség, második a tavalyi bajnok PÖBE, a dobogó harmadik fokán pedig a Fehér Sólymok állnak. Ebben a csoportban szinte fordulóról fordulóra változik az állás, nagy izgalmakat hoznak a találkozók. A góllövőlistát Mijhics Dragan vezeti a PÖBE együtteséből, eddig 21 találatot szerzett. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett