Hírek

Élő pólólegenda Pécsett

Vízilabda

2013. július 11.

Hosszú, fárasztó, ugyanakkor sikeres szezonon van túl a PSN Zrt. Sportiskola utánpótlás vízilabda-szakosztálya. Amelynek vezetője, Lukács Gergő egyúttal OB I-es pályafutásától is búcsúzik.

Élő pólólegenda Pécsett

Háromnapos tornával zárták a bajnokságot a pólósok az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A negyedszer kiírt Europolo-kupa az 1996/97-ben született fiatalok részére nyújtott játéklehetőséget. Négy csapat indult, az ausztrál Fremantle Mariners, a Székesfehérvár és a pécsiek két gárdája, a PSN Zrt. „A” és „B”, utóbbi kettő körülbelül azonos játékerőt képviselt. A tornát a baranyaiak nyerték meg, ők játszották a házidöntőt, harmadik az ausztrál együttes lett, negyedik pedig a Székesfehérvár.

- A perth-i csapat edzőjeként egy olyan legenda fordult meg a Hullámfürdőben, aki nyolcszor vett részt olimpián, négyszer játékosként, négyszer trénerként. A 73 éves Tom Hoad volt az első idegenlégiós a magyar bajnokságban, Melbourne-ben Bolvári Antal volt az edzője, ő javasolta neki, hogy utazzon el Európába, az csak a fejlődését szolgálhatja. 1963-ban egy esztendőt játszott Magyarországon, a Budapesti Spartacusban, majd megfordult az olaszoknál is, a szöuli nyári játékok után vonult vissza, jelenleg az utánpótlásnál tevékenykedik - mutatta be az ausztrál pólószövetség korábbi elnökét Lukács Gergő.

A PSN Zrt. Sportiskola négy vízilabdázója készül jelenleg a korosztályos válogatottal. Csaba Márton ugyan 1997-ben született, de az eggyel idősebbekkel készül, Lajkó Márton, Vörös Tamás és Sólyomvári Márton pedig a '97-es korosztályos válogatottba kapott meghívást.

- Az első hetek még nagyon fárasztóak, a Margit-szigeten készülünk napi két szárazföldi és két vízi edzéssel a szeptemberi Európa-bajnokságra. Két hónap a felkészülési időszak, ez idő alatt több helyen is lesznek kisebb tornák. Az idei szezonommal nagyon elégedett vagyok, örülök, hogy bekerültem a válogatottba és a pécsi második helyre is büszke vagyok - mondta Csaba Márton, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartanak a pécsi gárdánál.

A pólósok júliusra pihenőt kaptak, augusztus 5-én kezdik meg a felkészülést.

Az utánpótlással, egyben a PVSK felnőttgárdájával kapcsolatos hír, hogy a korábbi csapatkapitány, mostani másodedző, az épp e héten 33 esztendős Lukács Gergely 220 OB I-es mérkőzéssel a háta mögött búcsúzik játékos-pályafutásától. Ahogy fogalmaz, az utánpótlás-korosztályoknál végzett edzői és szakágvezetői munkája immár nem fér össze az élvonalbeli edzés- és meccsritmussal, ugyanakkor az OB I B-ben még szívesen medencébe ugrik, ha szükség lesz rá, mondja.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő