Hírek

Még mindig Sors Tamás a világcsúcstartó

Úszás

2013. augusztus 22.

Augusztus 12-18. között Kanadában rendezték a paraúszók világbajnokságát, a tavalyi, Londonban megrendezett olimpia után ez volt a legnagyobb megmérettetés a két pécsi sportoló, Sors Tamás és Meilinger Csaba számára.

Még mindig Sors Tamás a világcsúcstartó

Az ANK Úszóklub kétszeres paralimpiai bajnok klasszisa nem volt csalódott a 100 méter pillangón megszerzett ezüstérme miatt.

- Egész más volt a felkészülés most, mint a paralimpia előtt, akkor négy edzőtáborral, külföldi versenyekkel készültünk, London után pedig fél évet pihentem. Azóta egyszer voltunk edzőtáborban, akkor is itthon, nemzetközi versenyen pedig egyáltalán nem vettem részt. Londonban egyértelműen az volt az elvárás, hogy mindenki kihozza magából a legtöbbet, most pedig kimondva, kimondatlanul felmértük, hol tartunk a riválisokhoz képest. Azt gondolom, hogy ezt nézve nem rossz a második hely. Ha úgy kaptam volna ki, hogy világcsúccsal vernek meg, akkor lenne ok az aggodalomra, így viszont nincs - kommentálta a szám világcsúcstartója a montreali helyezését. Sors Tamás a 100 méter pillangó döntőjében 75 méterig vezetett, aztán szinte a semmiből előzte meg olasz ellenfele.

Másik számában, 200 méter vegyesen Sors élete legjobb eredményét elérve lett negyedik.

A PSN Zrt. paraúszója, Meilinger Csaba 100 gyorson a tizenegyedik, 50 gyorson nyolcadik, 100 pillangón kilencedik helyen csapott célba Montrealban.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2018. november 16.

Így alakul a Jégpálya nyitva tartása

Korcsolya 2018. november 13.

Az olimpiai bajnokok is a pécsi jégen kezdték

Lövészet 2018. november 13.

Nagy csatát hozott az amatőr lövészek versenye

Korcsolya 2018. november 12.

Kettőből kettő

Korcsolya 2018. november 8.

Pénteken nyit a Jégpálya