Hírek

Ismét a házigazda nyerte a Buzánszky Kupát

Labdarúgás

2013. október 17.

Október 14-én, hat pécsi középiskola részvételével játszották le a III. Pécs városi Buzánszky Kupa mérkőzéseit. A rendezvényen jelen volt az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő is.

Ismét a házigazda nyerte a Buzánszky Kupát

Hétfőn rendezték meg harmadik alkalommal a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban a Nemzet Sportolója, Buzánszky Jenő nevét viselő városi labdarúgó tornát, melyen hat helyi középiskola vett részt. A résztvevőket Hegedüs Bence, a Kupa és a Buzánszky Alapítvány alapítója, majd őt követően a házigazda iskola igazgatója, Dr. Zalay Szabolcs köszöntötte. Utánuk a világbajnoki döntős Buzánszky Jenő látta el bölcs tanácsokkal a sportoló fiatalokat, aki kitért a rendszeres testmozgás hangsúlyozása mellett a tanulás fontosságára is.

A megnyitó után következtek a mérkőzések, melyeket az MLSZ Baranya megyei Igazgatósága által biztosított játékvezetők irányítottak. A csapatok lelkesen, kitartóan küzdöttek a dicsőséget szimbolizáló kupáért, melyet végül otthon tartott a címvédő Leőwey Klára Gimnázium csapata a Janus Pannonius Gimnázium válogatottjának 4-2 arányú legyőzésével.

 

A mérkőzések közben híres nézők is felbukkantak, Buzánszky Jenő régi barátja, Dunai János, olimpiai bronzérmes labdarúgó látogatta meg sporttársát és az ő tiszteletére játszó fiatalokat.

Füzes Gábor, a Buzánszky Alapítvány elnöke sikeresnek értékelte a rendezvényt. Kiemelte, hogy ugyan egyre nehezebb támogatókat állítani a középiskolások amatőr sportolását népszerűsítő cél mellé, mégis vannak olyan szervezetek, melyek szponzorként segítik az alapítványi célok elérését. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara, valamint a Schönherz Iskolaszövetkezet nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalon megrendezni a rendezvényt. Rajtuk kívül a Ferencvárosi Torna Club nyújtott segítséget, ugyanis a győztes csapat jutalmát a patinás zöld-fehér egyesület biztosította. Nekik hála az aranyérmes játékosok ellátogathatnak az épülő Albert Stadionba, és az aréna-túrát követően megtekinthetik a Ferencváros – Mezőkövesd mérkőzést.

A csapatokon kívül játékosok is részesültek elismerésben. A torna legjobb kapusa és játékosa is az ezüstérmes csapatból került ki. A legjobb kapus Bertalan Dávid, míg a legjobb játékos Kungl Ádám lett. A döntő legjobbja a győztes csapatot a dobogó felső fokára vezető Georgiou Nikosz lett. Az MLSZ által biztosított különdíjakon kívül maradandó élményt jelentett a játékosoknak, hogy az elismerő jutalmakat nem mástól, mint az olimpiai bajnok Buzánszky Jenőtől vehették át.

Hegedüs Bence

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett