Hírek

Buzánszky? Hét!

Labdarúgás

2014. március 6.

Ahogy a Nemzeti Bajnokságban, úgy a Leőwey Klára Gimnáziumban is vége van a téli szünetnek, és kezdődik a fociszezon. Hétfőn, március 10-én, 13 órakor, hetedik alkalommal csapnak össze a Gimnázium végzősei a Buzánszky Kupáért.

Buzánszky? Hét!

És hogy kitől vehetik át a trófeát? Magától a vb-döntős Buzánszky Jenőtől.

A Buzánszky Jenő Közhasznú Alapítvány ismét elhozza Pécsre a Nemzet Sportolóját, akivel a torna közben beszélgethetnek, fényképezkedhetnek az érdeklődők. Az Alapítvány célja ugyan az amatőr sportolás népszerűsítése, ám a profikat is buzdítja a még kimagaslóbb teljesítményre. Ezzel a céllal kerülnek átadásra az ünnepélyes megnyitó során a Buzánszky-Díjak, melyeket olyan fiatalok vehetnek át, akik nemzetközi vagy országos sikereik mellett átlagon felüli tanulmányi eredménnyel rendelkeznek. Buzánszky Úr a délután folyamán visszatér régi sikereinek színhelyére, és meglátogatja a PVSK U21-es csapatának edzését.

A szervezők mindent megtesznek, hogy a rendezvény színvonala minél magasabb legyen, így került a támogatók sorába a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA. A szakmai színvonal mellett cél az is, hogy a résztvevők folyamatosan fejlesszék magukat, így a szponzorok között szerepel a pécsi Happy Days Angol Nyelviskola is.

Idén a torna szerves részét képezi a zene, ami egyfajta ráhangolódást nyújt a riói világbajnokságra. A zene és a rendezvény közösségi szelleme miatt idén a Buzánszky Kupa szlogenje: Neked szól. Mivel a labdarúgás mindenkinek szól, ezért reméljük, sok sportkedvelő vendéggel találkozunk hétfőn a pécsi középiskola hagyományos eseményén. 

 

 Hegedüs Bence

Buzánszky Alapítvány
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2018. november 16.

Így alakul a Jégpálya nyitva tartása

Korcsolya 2018. november 13.

Az olimpiai bajnokok is a pécsi jégen kezdték

Lövészet 2018. november 13.

Nagy csatát hozott az amatőr lövészek versenye

Korcsolya 2018. november 12.

Kettőből kettő

Korcsolya 2018. november 8.

Pénteken nyit a Jégpálya