Hírek

A TESZ nélkül rajtol a kispályás foci

Labdarúgás

2014. március 31.

Március 31-én, hétfőn három osztályban megkezdődik az idén a Decathlon-kupáért kiírt Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság a Várkői-stadionban. Az összlétszám ugyan csökkent, ám érdekesség, hogy a Szenior +50 korosztályban bővült a csapatok száma.

A TESZ nélkül rajtol a kispályás foci

Alig pár hét telt el a téli terembajnokság fináléja óta, máris újra szabad téren pattoghat a labda a városi kipályás-bajnokságban. A PSN Zrt. által szervezett sorozatban a az idén összesen 64 gárda adta le a nevezését. Ábrahám Attila főszervező a tavalyinál szűkebb lista okaként elsősorban a játékosok, illetve cégeik anyagi helyzetét említi, hiszen a közeli két műfüves pálya összesen 3-4 gárdát csábított csak el a salakról, tíz csapat viszont egy az egyben megszűnt.

Utóbbiak sorában nem kis meglepetésre a pécsi kispályás foci történetének legeredményesebb gárdája, az utoljára tavaly előtt Szuperliga-bajnok TESZ, amelynek mindkét együttese, hasonlóan a Biokomhoz, végleg búcsút intett a kispályának.

Szerencsére teljesen új nevezők is akadtak, így a III. osztályban a Diana Étterem és az érdekes nevű "Szerinted?" kezdi meg szereplését. Hasonlóképpen örömteli, hogy az idősebb játékosok körében népszerűsödik a foci, a Szenior +50-ben a tavalyi hét után most 9 csapat adta le nevezését.

A Várkői-stadionban a salak egyelőre a régi (a remények szerint jövőre talán épülhet új műfüves pálya), ugyanakkor némileg rendbe szedték az öltözőket, illetve a pálya mellett fölhúztak egy kis "elsősegélynyújtó" faházat is. A majdani győztesek ezúttal is értékes sportfelszerelésekkel (mezgarnitúra, labdák stb) gazdagodnak, egyedül a névadó változott, az idén a Decathlon-kupa a bajnokság tétje.

Nem változik viszont az osztályokba sorolás rendje, a jelentkezőket tavalyi helyezéseik alapján most is a Szuperligába, az I. és II. osztályba, illetve a szeniorok két csoportjába, valamint a Szenior +50-be sorolták a szervezők. A felső három osztály hétfőn 17.30-tól, a Szenior +50 kedden 18.00-tól, a III. osztály és a Szenior A, B-csoport pedig szerdán 17.30-tól lép minden héten salakra. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett