Hírek

150 millió a kis pécsi sportolóknak

Vízilabda

2014. április 6.

Idén majdnem 150 millió forintot költhet Pécs legnagyobb sportegyesületének működtetője az utánpótlássport fejlesztésére a társaságiadó-kedvezmények (TAO) felhasználásával – jelentette be Pécs sportért felelős alpolgármestere, Csizi Péter.

150 millió a kis pécsi sportolóknak
Csizi Péter az uszodában adta át a sportcélú társaságiadó (TAO)-pályázatok során megvásárolt sporteszközök egy részét a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) vízilabda szakosztályának.

Mint azt az esemény után elmondta, a PSN mint a város legnagyobb sportegyesületének működtetője, egyben az önkormányzat sportpolitikai céljainak legfőbb megvalósítója az első kiírás óta kiemelten kezeli az utánpótlás- és eszközfejlesztést. Ebben az évben a TAO segítségével négy sportágban összességében csaknem 150 millió forintot tud felhasználni céljaira. A befolyt összeg számottevő részét a pályázati céloknak megfelelően a PSN Zrt. Sportiskola fiataljainak felszereléseire, eszközbeszerzésre fordították, s fordítják a következő hónapokban is.

Csizi Péter a részletekről szólva hozzátette, hogy a legnagyobb fejlesztést a vízilabda-szakosztálynál hajtották végre, mert a fiatal pólósok a legeredményesebbek az összes szakosztály közül, a serdülők például az országos bajnokság élvonalában szerepelnek. Nekik kilencvenmillió forint értékben úszónadrágot, pólókat, papucsokat, fürdőköpenyeket, törülközőket, hátizsákokat, melegítőket, széldzsekiket vásároltak. Emellett a különböző korosztályos csapatok rangos edzőtáborozásokon vehettek részt, és saját nemzetközi tornát is rendez a forrásból a PSN. A pályázati pénzből a fiatalok által használt uszodát is modernizálták.

A kézilabdások mintegy negyvenmillió forint értékben kaptak komplett alapfelszerelést, vettek részt edzőtáborokban, s utazhattak el nemzetközi tornára.

A jégkorongozók és a kosárlabdázók összesen 16 millió forintos eszközfejlesztésben részesültek, elsősorban mezeket, felszereléseket szereztek be számukra.

Az alpolgármester azt mondta, a mostani kormány vezette be, hogy a cégektől érkező adó egy részét kizárólag a sportba lehessen becsatornázni. A cél, hogy minél több fiatal minél jobb körülmények között sportolhasson. Az úton, mint mondta, már elindultak, a következő években a cél, hogy az uniós színvonal felett legyenek a hazai diáksport és utánpótlás körülményei. Az indokok között megemlítette, hogy a sportos fiatalokból egészségesebb idősek lesznek, s tovább élnek a betegségek kialakulásának kisebb kockázata mellett.

Uszodai gép, pólópálya és kisbusz
A Hullámba érkezett a TAO-nak hála nyolc “beütő panel” a versenymedencébe az úszás elektronikus időméréséhez, automata önjáró vízalatti tisztítógép, “kötéldob”, a pályaelválasztó kötelek fölcsévéléséhez, egy komplett vízilabdapálya kötelekkel, kapukkal. A PSN egy kisbuszt is vesz, hogy a gyerkőcöket versenyekre, tornákra, meccsekre fuvarozhassák.

FORRÁS: www.pecsma.hu 
Kapcsolódó galéria
2014. április 8. 150 millió a kis pólósoknak
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő