Hírek

PVSK-póló: tizedik felnőttek, válogatott ifik

Vízilabda

2014. május 21.

A PVSK-Füszért a 10. helyet szerezte meg az OB I-es vízilabda bajnokságban, miután a helyosztó harmadik mérkőzésén vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A PSN Zrt. utánpótlásgárdájából ugyanekkor többen is meghívót kaptak a korosztályos válogatottakba.

PVSK-póló: tizedik felnőttek, válogatott ifik

- Nagyon sajnálom, hogy az utolsó mérkőzésünket elveszítettük, de összességében gratulálok minden játékosnak, hiszen nehéz éven vagyunk túl, büszkék lehetünk a tizedik helyünkre. Sokat változott a játékoskeret a szezon során, az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékosunk, Czigány Károly télen külföldre szerződött, majd a centerünk is megsérült, emellett kilenc új pólós érkezett, akikkel új csapatot kellett formálnunk. Úgy tűnik, ez sikerült is, hiszen a szezon előtt kitűzött céljainkat elértük. Esélyünk volt a kilencedik hely megszerzésére is, de az anyagi hátterünket és a játékoskeretünket tekintve szerintem elégedettek lehetünk a tizedikkel is. Fontos előrelépésnek tartom a korábbi évekhez képest, hogy a pénzügyi hátterünk rendezett, nem tartozunk a játékosoknak - mondta a vezetőedző, Bereczki Miklós.

A tréner tavaly nyáron még úgy fogalmazott, hogy játékosként már nem szeretne vízbe ugrani, hiszen a fiatalokon a sor, hogy bizonyítsanak. Pár összecsapáson mégis játékosedzőként szerepelt, emellett kiváló játékkal és gólokkal is hozzájárult a győztes meccsekhez.

- Tavaly még úgy gondoltam, hogy nem lesz rám szükség játékosként, a sok hiányzó miatt néha mégis be kellett állnom. Utólag visszagondolva úgy látom, jót tett a csapat játékának, hogy a medencében is velük voltam, hiszen a fiataloknak szükségük volt egy rutinosabb társra - fogalmazott Bereczki, aki hozzátette, hogy megkezdték a tárgyalásokat a játékosokkal a szerződésekről, de konkrétumokkal még nem szolgálhat.

 

A felnőttek 10. helye mellett a fiatal pólósok is sorra halmozták a jobbnál jobb eredményeket, ennek is köszönhető, hogy Pécsről elsőként a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hét játékosa is meghívót kapott a korosztályos válogatottba.

- A 2013/2014-es bajnokságban rengeteg mérkőzést játszottak a gyerekek, néha ez talán már az eredmény rovására is ment. Azonban az egyéni fejlődés szempontjából jót tettek ezek az összecsapások, hiszen hét játékosunk is bekerült a korosztályos válogatottba, amellyel sporttörténelmet írtak - büszkélkedett Lukács Gergely, a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda-szakosztályának vezetője, aki kiemelte, hogy ezek a fiatalok a kiváló sportteljesítmény mellett jó tanulók is, felnőttekhez méltó gondolkodással tudják beosztani az idejüket.

 

A PSN Zrt. válogatott kerettagjai:

1996-os válogatott:
 - Csaba Márton (1997)
 - Lajkó Márton (1997)
 - Vörös Tamás (1997)
 - Barta Dávid (1996)
 - Duvnjak-Starcevic Borna (1996)

1997-es válogatott:
 - Gergó Bence (1997)
 - Sólyomvári Márton (1997)

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő