Hirdetés - Bolko Print

Eszenyi András volt a leggyorsabb a dh ob-n

Eszenyi András volt a leggyorsabb a dh ob-n

Kerékpár | 2014. július 31.

Július 26-27-én Eplényben rendezték a Gravity Hall Downhill országos bajnokságot, amelyen a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Sportiskola 12 kerékpárosa állt rajthoz.

A Nordica Síarénára lezúduló zápor hamar sártengerré alakította a szárazon nagyon élvezetes pályát. A csapat tagjai azonban ennek ellenére jókedvűen vágtak neki a pénteki pályabejárásnak és edzésnek. A szombati napon újabb edzés és a Fourcross magyar bajnokság várta a versenyzőket. A száraz pályán egyre jobb időket produkáltak a bringások, a kora esti bajnoki futamon a pécsiek egyik legnagyobb reménysége, Papp Norbert is rajthoz állt, azonban a pálya nem igazán kedvezett neki.

A vasárnapi versenyre ismét megérkezett az eső, a pálya teljesen megváltozott, ráadásul az időmérő rajtja is közel másfél órát csúszott a szakadó eső, és a felvonó körüli villámok miatt. A vihart követően azonban elindultak az időmérők, a döntő pedig nagyon izgalmas csatákat hozott. A PSN Zrt. Sportiskola három kerékpárosa kiemelkedő teljesítményt nyújtott, Jelenszky Bálint egy helyezést javított a korábbi eredményén, így a legkeményebbek mezőnyében, az Elit kategóriában a negyedik helyen végzett. Papp Norbert a Master kategóriában a dobogó második fokára állhatott fel, míg Eszenyi András a pályán elhelyezett sebességmérő adatai szerint a legnagyobb tempót érte el a teljes mezőnyben.

Megosztom:     |  
Hirdetés - Tent for rent