Hírek

Buzánszky Kupa – a Leőwey újra a csúcson

Labdarúgás

2014. október 27.

Október 21-én zajlott le a IV. Pécs városi Buzánszky Kupa, melyen zsinórban harmadszor nyert a Leőwey Klára Gimnázium csapata.

Buzánszky Kupa – a Leőwey újra a csúcson

A rendezvényen egészségügyi okok miatt nem volt jelen az Aranycsapat élő legendája, Buzánszky Jenő. 

Hétfőn rendezték meg negyedik alkalommal a Nemzet Sportolójának, Buzánszky Jenőnek a nevét viselő pécsi labdarúgó tornát, melyen hat helyi középiskola vett részt. A torna kivételesen nem a Leőwey Klára Gimnáziumban volt annak felújítási munkálatai miatt. Helyette a Széchenyi István Gimnázium felajánlásának köszönhetően a Gimnázium idén felújított sportcsarnokában zajlottak a mérkőzések. A résztvevőket Hegedüs Bence, a Kupa és a Buzánszky Alapítvány alapítója és a házigazda iskola sportcsarnokának létesítményvezetője, Mühlné Koszter Kornélia köszöntötte. Őket követően a Leőwey küldöttsége, Sárkányné Lengyel Mária igazgatóhelyettes és Dr. Szolcsányi Jánosné nyugalmazott igazgató szóltak a játékosokhoz, akik a rendezvény történetéről is meséltek. Végül Éles András, az MLSZ OTP Bank Bozsik Programjának Baranya megyei koordinátora mondta el gondolatait a fiatalok sportolásáról. A megnyitót Füzes Gábor, a Buzánszky Alapítvány elnöke zárta a Kupa technikai részleteivel.

A megnyitó után következtek a mérkőzések, melyeket az MLSZ Baranya megyei Igazgatósága által biztosított játékvezetők irányítottak. A csapatok lelkesen, kitartóan, néha kicsit harcosan küzdöttek a dicsőséget szimbolizáló kupáért, melyet végül magánál tartott a tavaly és tavalyelőtt is győztes Leőwey Klára Gimnázium csapata. A döntőben a Nagy Lajos Gimnáziumot győzték le 5-1-re. A mérkőzés a kezdetektől fogva izgalmasnak bizonyult, hiszen a Nagy Lajos volt az egyetlen csapat, amelyik a torna folyamán meg tudta verni a későbbi győztest.

A döntősök csapatépítő eseményeket nyertek az érmek mellé. A csapatokon kívül játékosok is részesültek elismerésben. A Buzánszky Kupák történetében először fordult olyan elő, hogy a legjobbnak választott kapus nem jutott a döntőbe. A bronzérmes Kereskedelmi Szakközépiskola kapusa, Volcsányi Gergő részesült ebben a különdíjban. A torna legjobb játékosa a leőweysta Pókos Máté lett, aki csapata minden mérkőzésén kiemelkedően játszott. A döntőben csapattársa, Valkovics Dávid vezette győzelemre a csapatot, így ő lett a döntő legjobbja.

A IV. Pécs városi Buzánszky Kupa rendezői sikeresnek ítélték a rendezvényt, mely a fent említett Széchenyi István Gimnázium felajánlása, valamint a tornát támogató Schönherz Iskolaszövetkezet és Szigetvári Takarék nélkül nem jöhetett volna létre. A rendezők elmondták, hogy szponzoraik a kupát azért támogatták, mert figyelmet fordítanak a helyi kezdeményezésekre. Végül kiemelték, remélik, a következő Buzánszky Kupán újra találkozhatnak a játékosok Buzánszky Jenővel, akinek ezúton is jobbulást kíván az egész pécsi Buzánszky-közösség. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett