Hírek

Kulcsár új színt hozhat a pécsi fociba

Labdarúgás

2014. október 30.

Miután a PMFC-Matias NB I-es labdarúgócsapata a 12. forduló után mindössze a tabella 13. helyén szerénykedett, ráadásul hazai pályán egyszer sem tudta megszerezni a három pontot, várható volt, hogy Matyi Dezső megköszöni Véber György munkáját.

Kulcsár új színt hozhat a pécsi fociba

Helyét átmenetileg a másodedző, a pécsi futballbarátok egyik korábbi kedvence, Kulcsár Árpád vette át, aki az új szerepkörben győzelemmel mutatkozott be a Stadion utca közönségének. 

Győri János ügyvezető szerint a rossz szereplésért nem szabad egyedül a vezetőedzőt okolni, a játékosok és Véber közösen felelősek azért, hogy tizenkét forduló alatt a megszerezhető pontok kevesebb mint harmadát sikerült begyűjtenie a gárdának.

- Őszintén sajnálom, hogy így alakult a helyzet. A szezon előtt abban bíztunk, hogy a PMFC-Matias ismét üde színfoltja lesz az első osztálynak. Véber György korábbi együtteseinek játékstílusából arra következtettünk, hogy az ő irányításával azon az úton tudunk majd haladni, amelyen tavaly elindultunk. Látványos, szórakoztató és eredményes focira számítottunk, de valamiért nem ezt láttuk viszont. A csapat olyan helyzetbe sodródott, hogy mindenképp lépnünk kellett – beszélt Véber György szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásának okairól az ügyvezető.

– A játékosokkal is beszéltünk, mindenképp szükség van olyan lépésekre, amelyekből ők is érzik, hogy a felelősség az ő vállukat is nyomja. Amíg nem találjuk meg a következő vezetőedzőt, addig a PMFC korábbi kiválósága, Véber György mellett másodedzőként dolgozó Kulcsár Árpád irányítja a csapatot. Még nem tárgyalunk senkivel, most lesz majd két hetünk, amikor fel tudjuk venni a kapcsolatot a jelöltekkel, akiknek komoly kritériumoknak kell megfelelniük. Kulcsár Árpáddal ugyan hosszabb távra tervezünk, de sajnos nincs meg a vezetőedzői poszt betöltéséhez szükséges pro-licenc végzettsége. Nincs szükség arra, hogy elkapkodjuk a döntést – fogalmazott Győri János, akinek utolsó mondatát mi sem bizonyítja jobban, mint a Magyar Kupában megszerzett győzelem, amellyel a PMFC bekerült a legjobb nyolc együttes közé.

A megbízott edző nem riad vissza az új szerepkörtől, mint mondja, futballistaként is megvolt benne a kellő önbizalom, így edzőként sem ijed meg az előtte álló feladatoktól.

- Nem volt kérdés, hogy igent mondok a felkérésre. Itt nőttem fel, számomra ez a klub jelent mindent, bennem még él a klubhűség. A csapat körüli problémákat meg kell oldani, én mindig is céltudatos embernek tartottam magam, így azt gondolom, kiküszöböljük a nehézségeket. A játékosokat leginkább pszichológiai és pedagógiai oldalról kell megközelíteni, arra szánom a mostani napokat, hogy mentálisan helyre tudjam billenteni a fiúkat.

A Magyar Kupában kiharcolt nyolc közé jutás mindenképp pozitív visszajelzést jelenthet a trénernek, hiszen az ország egyik legjobb együttesét, a Debrecent győzte le a Pécs szerdán a Stadion utcában.

- Több szempontból is nagyon értékes ez a győzelem, hiszen a játékosok egy kicsit visszanyerték az önbecsülésüket, a szurkolók előtt pedig felcsillant a remény, amely nagyon fontos a pécsi labdarúgás számára. Ennek a továbbjutásnak erőt kell adnia a fiúknak azért, hogy a bajnokságban is úgy szerepeljenek, ahogy azt elvárjuk – mondta Kulcsár. Aki ugyan Véber György eltiltása miatt már két korábbi meccsen is irányította a pécsieket, az első „igazi” bemutatkozása mégis Dunaújvárosban lesz szombaton.

 

A PMFC fiatalabb generációjának tagjaira a válogatottnál is felfigyeltek. Jelena Richárd nemrég még az U17-es válogatottal harcolta ki az Eb-selejtezős továbbjutást, ezt követően Kulcsár Árpád is meghívta az NB I-es csapat edzéseire.

- Jó felépítésű fiatalról van szó, meg vagyok elégedve a hozzáállásával, biztos vagyok benne, hogy nem utolsó alkalommal vett részt a felnőttek edzésén. Ugyanez a lehetőség mindenki számára adott, aki megdolgozik érte. Aki meggyőz a teljesítményével, az meg fogja kapni tőlem a bizonyítási lehetőséget – vázolta terveit Kulcsár Árpád.

Az U18-as válogatottba két, az U15-be pedig három labdarúgó kapott meghívót. Az 1997-es korosztályú válogatott keretébe Pávkovics Bence és Ipacs Péter is bekerült. Novemberben az U15-ös válogatott edzőtáborozik Telkiben, Belvon Attila együttesébe hárman kerültek a pécsi klubból, Varasdi Dániel, Kiszely Dominik és Nagy Barnabás képviseli a PMFC-Matiast.  

A kép forrása: www.pmfc.hu 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett