Hírek

Győzelemmel mutatkozott be az új pólóedző

Vízilabda

2015. február 15.

A gyenge szereplés miatt menesztették a PVSK vízilabda-csapatának vezetőedzőjét. Lukács Gergely feladata nem kevesebb, mint a gárda benntartása az OB I-ben – ehhez az első lépést a Debrecen legyőzésével már meg is tette a Vasút.

Győzelemmel mutatkozott be az új pólóedző

A PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatának szakmai hátterét adó PVSK vízilabda szakosztályának elnöksége a napokban értékelte az együttes teljesítményét és aggodalmát fejezte ki a szerepléssel kapcsolatban. A várt eredmények elmaradását nagymértékben a játékosok jelentős alulmotiváltságával, illetve a vezetőedzővel való kapcsolatuk megromlásával magyarázták. Ezért egyhangúlag úgy döntöttek, hogy február 1-jével szerződést bontanak Bereczki Miklós vezetőedzővel, majd a bajnoki évad végéig megbízták Lukács Gergely utánpótlás szakág-vezetőt a felnőttcsapat szakmai irányításával is.
A 34 esztendős új szakvezető számára a feladat és az együttes sem ismeretlen, hiszen kerek két évtizedes pályafutását a PVSK-ban töltötte el, 220 OB I-es mérkőzést tudhat maga mögött, 15 esztendeje edzősködik, 2009-től látja el a PVSK-PSN Zrt. utánpótlás-szakágvezetői feladatait.
A megbízás büszkeséggel tölti el, ugyanakkor nem kis kihívást jelent, sorolja első gondolatait új szerepköre kapcsán Lukács Gergely, hiszen miközben csapatnak szerinte is mindenképpen az élvonalban a helye, a jelenlegi 13., azaz kieső hely nem éppen bizakodásra ad okot.
- Az idény közbeni edzőcserék nem feltétlenül szerencsések, és bár egész eddigi pályámon erre a feladatra készültem, megvallom, a kezdést nem pont így képzeltem. Fontos kérésem volt, hogy a fiatalokkal is folytathassam a munkát, hiszen Vári Attilával elkezdtük valaminek a felépítését, és bízom abban, a hosszú távú célokat el is érjük. Az OB I. már csak ebből a szempontból is kiemelkedően fontos, mert ez a „kirakatcsapat” jelenti a száznál több fiatalunk előtt az igazi perspektívát: előbb a világ egyik legerősebb felnőttbajnokságát, aztán akár a válogatottságot, az olimpiai szereplést ebben a magyar sikersportágban.
Az elnökség, mint hallhattuk, elsősorban a motiváció hiánya miatt aggódott, ugyanakkor felmerül a játékosok szakmai felkészültségének kérdése is. Lukács Gergő nem aggódik, mint mondja, tisztában van a játékosok képességeivel.
- Fiatal, motivált társaság, ám még rengeteget kell dolgoznunk, hogy elérjük a biztos bentmaradást érő 10. helyet – fogalmaz diplomatikusan. - Amikor a serdülőkkel ezüstérmet szereztünk az országos bajnokságban, ugyanezt mondtam a gyerekeknek, mint most: nem szabad a tabellát nézni, csak a végén. Nyilvánvalóan lesznek meccseink, amelyeken mindenképpen győzni kell, és amelyeken az esélytelenek nyugalmával ugorhatunk vízbe, az élcsapatok ellen ugyanakkor fontos lenne a helyállás.

Győztes bamutatkozás

Az E.ON férfi vízilabda OB I. korábbról pótolt, 16. fordulójában a PVSK-Mecsek Füszért csütörtökön a Debrecent fogadta az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A Lukács Gergely által először dirigált együttes végig vezetve és kezében tartva a mérkőzést, 10-8-as sikert aratott.
A mérkőzés előtt 250. bajnoki mérkőzése alkalmából De Blasio Domenicót köszöntötték, és most mutatkozott be a brazil válogatott Jonas de Oliveira Cribella, aki február 4-én érkezett a csapathoz.
Győzelmével a PVSK az UVSE-t megelőzve a 12. helyre lépett előre a tabellán.
Jövő szerdán, azaz február 18-án a Kaposvár látogat az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába.
Sz. Zs. 

 

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő