Hírek

Mindegy, kikkel, de bent kell maradnia a PMFC-nek

Labdarúgás

2015. február 19.

A törökországi edzőtábor után a pécsi Stadion utcában folytatta a felkészülést a PMFC-Matias labdarúgócsapata, amelyre tavasszal nem kisebb feladat vár, minthogy elkerülje a kiesést az élvonalból.

Mindegy, kikkel, de bent kell maradnia a PMFC-nek

Az átigazolási hírekből kiderül, hogy ezt Robert Jarni vezetőedző és a szakmai stáb külföldi labdarúgókkal képzeli el. 

Célegyenesébe érkezett az NB I-ben az utolsó, tizenhatodik helyen telelő PMFC-Matias felkészülése, legalábbis ami a tavaszi rajtot illeti: február 28-án, szombaton az Újpest elleni idegenbeli találkozóval indul a pécsiek szezonja a bennmaradásért.

- Kemény időszakon és rengeteg munkán vannak túl a srácok, remélhetőleg jobb formában lesznek tavasszal a játékosok, ugyanis az őszi gyengébb szereplés egyik okának a megfelelő erőnlét hiányát látom. A törökországi edzőtábor eredményesen zárult, ráadásul éppen jókor utaztunk el, hiszen akkor esett az a nagyobb mennyiségű hó, amely megbénította Pécs közlekedését is, így valószínűleg hátráltatta volna a felkészülésünket. Antalyában jó talajú pályán tréningezhettünk, emellett az új légkör kicsit kimozdította a fiúkat a monotonitásból, az új impulzus jót tett a csapategységnek – fogalmazott Kulcsár Árpád, a PMFC-Matias másodedzője.

A korábbi pécsi kedvencet arról is kérdeztük, hogy az érkezők listáján miért nem szerepel magyar játékos a számos külföldi mellett. Kulcsár Árpád a kényes kérdés elől sem tért ki, ahogy fogalmazott, egyetlen céljuk van, bentmaradni az első osztályban, és szinte mindegy, ezt kivel érik el.

- Több oldalról közelíteném meg a kérdést. Egyrészt szezon közben a minőségi magyar játékosok élő szerződéssel rendelkeznek, így őket nem tudjuk megszerezni a nálunk magasabban kvalifikált csapatoktól. Sajnos nincs időnk a kísérletezésre, ezért olyan labdarúgókat kellett igazolnunk, akik kész játékosok és nem kell formálni őket. Szeretünk fiatalokkal foglalkozni, de erre most nincs idő, így Robert Jarnival és a szakmai stábbal olyan focistákat kerestünk, akiket ismerünk, és várhatóan megbízható, jó játékot fognak produkálni. Remélem, hogy a rengeteg munka meghozza a gyümölcsét – mondta Kulcsár.

Szám szerint öt délszláv focista érkezett Újmecsekaljára a télen. Dimitar Makriev szabadon igazolható volt, megfordult már a bolgár válogatott mellett az Internazionaléban is, a 191 centiméter magas támadóra igazán szükség volt, hiszen gólerős center nélkül aligha maradhat bent a gárda az élvonalban. A védelem és a középpálya megszilárdítása lesz Mario Tadejevics és Ivor Weitzer feladata, mindkét horvát futballista másfél évre kötelezte el magát Pécsre. Két Brankóval is bővült a PMFC-Matias kerete: Branko Pauljevics több poszton is bevethető, jobb szélső hátvédként és a középpályán is számíthat rá Robert Jarni, de a szakmai stáb terve szerint utóbbi poszton juthat szerephez. Branko Ojdanics már a törökországi edzőtáborba is elutazhatott a csapattal, a középhátvéd jól teljesített a komoly terhelés és a nyomás alatt is, így aláírhatta szerződését, ezzel pedig teljessé vált az együttes hátsó alakzata.

Február 28-án, szombaton az Újpest otthonában már be is mutatkozhatnak az új játékosok, a hazai közönség pedig első alkalommal március 7-én, szombaton, a kiesés elkerülése szempontjából nagyon fontos találkozón szurkolhat kedvenceinek a szombathelyiek ellen. 

Kép forrása: a PMFC-Matias facebook-oldala
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett