Hírek

A Partizant verték a pécsi pólósok

Vízilabda

2015. március 4.

A PSN Zrt. Sportiskola vízilabdázói a téli alapozást követően rögtön megmutatták, hogy nemzetközi szinten is kiváló pólósokat képeznek Pécsett, a Szegeden megrendezett tornán kimagaslóan jól szerepeltek a pécsi fiúk.

A Partizant verték a pécsi pólósok

Az egyik legtehetségesebb vízilabdázó, az 1997-ben született Sólyomvári Márton pedig meghívást kapott a két évvel idősebbekből álló válogatottba.

 

A PSN Zrt. Sportiskola ifjúsági vízilabdacsapata Szegeden vett részt a korosztályban szinte klub világbajnokságnak is megfelelő tornán, amelyről bronzéremmel térhettek haza Kemény Kristóf tanítványai.

- Már az első meccsen bravúros eredményt értek el a fiúk, azt a Partizan Belgrádot győzték le, amelyik immár hét éve minden évben résztvevője a szegedi megmérettetésnek, eddig senki nem verte meg a csapatot Magyarországon ebben a korosztályban, de a pécsi fiúknak sikerült. Azt gondolom, hogy sporttörténelmi sikernek számít legyőzni a szerb utánpótlás válogatott legnagyobb részét adó gárdát, büszke vagyok a csapatomra, hogy ezt együtt sikerült elérnünk – mondta Kemény Kristóf, a csapat edzője.

Az 1996-ban és később született pécsi pólósok már többször bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket, ráadásul többen közülük már bemutatkozhattak a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es együttesében is, így remek példát mutatnak a fiatalabbaknak, hogy kemény munkával akár az OB I-be kerülés sem elképzelhetetlen.

A gyermek korosztályú együttes első nemzetközi tornáján vehetett részt február 21-22. között Bécsben, ahol a gárda a hetedik helyen végzett. Arató Zoltán edző véleménye szerint látszott a fiúkon, hogy először méretik meg magukat nemzetközi szinten, de az ehhez hasonló tornákon való részvétel nagy motivációt jelent a korosztály számára.

Az 1997-ben született kapus, Sólyomvári Márton meghálálta Horkai György szövetségi kapitány bizalmát, a pécsi pólós a Belgrádban rendezett junior tornán bravúros védésekkel segítette hozzá társait a második hely megszerzéséhez.

- Büszkék lehetünk a nemzetközi és a hazai versenyeken elért eredményekre egyaránt. Azt gondolom, hogy a válogatott játékosaink sikere pedig további erőt és motivációt adhat a fiatalabbaknak – mondta Lukács Gergely, a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakágának vezetője. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő