Hírek

Méltóképpen emlékeztek meg Buzánszky Jenőről

Labdarúgás

2015. március 13.

Március 11-én zajlott le a VIII. Buzánszky Kupa a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban.

Méltóképpen emlékeztek meg Buzánszky Jenőről

A torna megnyitóján megemlékeztek az Aranycsapat januárban elhunyt hátvédjére, és átadták a róla elnevezett díjat. 

Szerdán került megrendezésre a VIII. Buzánszky Kupa a Leőwey Napok keretében. A torna megnyitóján az egybegyűltek megemlékeztek az Aranycsapat nemrégiben elhunyt hátvédjéről. A Buzánszky Alapítvány és a Leőwey Klára Gimnázium vezetése, valamint a résztvevő csapatok kapitányai virág elhelyezésével rótták le tiszteletüket a torna névadója előtt.

A megnyitó során került átadásra a Buzánszky-Díj, melyet idén Tóth Dalma, a Gimnázium 11. évfolyamos tanulója kapta aerobicban elért eredményei miatt (2014-ben: Magyar Kupa 1. fordulójában 1., a májusi 2. és októberi 3. fordulókban, valamint a novemberi döntőben 2. helyezést ért el. Emellett 2013-ban hasonló eredményei mellett az Európa Bajnokságon csoport 7. és trió 9. helyezést ért el).

A megnyitó után következtek a mérkőzések, melyeket az MLSZ Baranya megyei Igazgatósága által biztosított játékvezetők irányítottak. Idén először vettek részt aktívan a csapatok küzdelmében a sérülés miatt a játékra nem bevethető osztálytársak, akik a partvonalról irányították a gárdákat. A csapatok lelkesen, kitartóan, küzdöttek a dicsőséget szimbolizáló kupáért. A torna végig izgalmas és kiélezett volt, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a döntő is döntetlenre végződött a rendes játékidőben. A VIII. Buzánszky Kupát végül a büntetőpárbajt követően a 12.C osztály csapata nyerte meg a 13.E osztály legyőzésével. A torna legjobb játékosa a bronzérmes Valkovics Dávid, míg a legjobb kapus a győztes Kozári István lett. A döntőben mutatott játékával a döntő legjobb játékosa címet Hafner Bence nyerte el.

A VIII. Buzánszky Kupa is az alapító szándék szerint zajlott, a végzős osztályok utoljára megküzdöttek egymással, és eldöntötték, ki a legjobb. A rivalizálás csak a pálya széléig tartott, a pályán kívül újra a közösségé, nem pedig a küzdelemé volt a főszerep. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy szerdán Pécsett úgy emlékeztek meg Buzánszky Jenőre, ahogy ő is szerette volna: focival. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett