Hírek

Kispályásrajt: részben műfüvön, online nevezéssel

Labdarúgás

2015. március 14.

Március 30-án, hétfőn megkezdődik az idén is a Decathlon-kupáért kiírt Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság – a Várkői-stadion mellett a Szuperligában és az I. osztályban immár a PVSK műfüves pályáján.

Kispályásrajt: részben műfüvön, online nevezéssel

Nevezni március 23-áig lehet a megszokott módokon, illetve ugyancsak újdonságként a torna honlapján keresztül on-line formában is. 

Ahogy a korábbi esztendőkben, alig pár hét telt el a téli teremkupa-sorozat fináléja óta, hamarosan máris újra szabad téren pattoghat a labda a városi kipályás-bajnokságban. A PSN Zrt. által szervezett sorozat az idén hosszú esztendők legnagyobb megújulása elé néz, a terepen, illetve adminisztrációjában is.

A legrégebb óta várt jó hír, hogy a Szuperliga és az I. osztály gárdái a Várkői-stadion salakjáról hétfőnként a szomszédos PVSK-sporttelepre, a környék jelenleg legjobb minőségű, immár valóban „játékosbarát” műfüvére költözhetnek. A PSN Zrt. évek óta tervezett saját beruházása sajnos ismét csúszik: korábban a szükséges városi önrész hiányzott a büdzséből, az idén azonban, amikor ez végre rendelkezésre áll, az MLSZ nem írta még ki szokásos éves pályázatát a műfüves pályák építésére. Információnk szerint ez az év második felére várható, a PSN Zrt. akkor azonnal bele is vág a pályázatba, illetve annak sikere esetén a Várkői-stadionban saját műfüves pályája építésébe.

Ugyanakkor a szervezők megkeresését az első pillanattól támogatóan fogadta Czerpán István, a PVSK ügyvezető elnöke, így nem volt szükség elhúzódó tárgyalásokra ahhoz, hogy az idei sorozatban a kispályás bajnokság két fölső osztálya, a Szuperliga és az I. osztály együttesei a PVSK-sporttelepen önkormányzati támogatással épült műfüves pályán focizhassanak.

Ugyancsak hétfőnként játsszák majd a Várkőiben a II. és III. osztályok mérkőzéseit, míg a Szenior +50 szerdánként, a Szenior A és B csoportok csütörtökönként léphetnek salakra. A korábbi keddi játéknap így felszabadul, pontosabban esőnapként vonul tartalékba, így lehetővé válik, hogy az időjárás miatt esetlegesen elmaradó meccseket a korábbiaknál hamarabb és nem a csoportok eredeti meccsnapjain pótolják.

Ábrahám Attila főszervező az eddigi jelentkezések, illetve érdeklődések alapján nagyjából a tavalyi létszámra számít. Ahogy fogalmaz, bár a teljesen új gárdák csak alulról kezdhetnek építkezni, mégis vonzó lehet, hogy két osztály máris műfüvön játszhat, illetve hogy jövőre minden remény szerint elkészülhet az új műfüves is a Verseny utcában.

A Várkőiben maradók számára is jó hír azonban, hogy a rajtra a szervezők ismét megújították egyrészt a salakot, másrészt bővítették, javították a kispadokat, új labdafogó kerítést és hálókat szereltek föl a pályák köré, valamint igyekeztek rendezni a pályák mögötti zöldterületeket is.

Frissült és szolgáltatásaiban is bővült emellett a bajnokság honlapja. Az új menüpontok az eddigieknél is könnyebben navigálják az érdeklődőket a különféle adatbázisokhoz, versenykiíráshoz, szabályzatokhoz. Újdonság, hogy e felületen keresztül mostantól online-nevezésre is mód nyílik. Utóbbi természetesen a hagyományos csatornákon is működik, azaz az érdeklődőket, nevezőket hétköznapokon munkaidőben a Várkői-pályán is várják, illetve a korábbi csoportvezetőknél, valamint Ábrahám Attilánál (tel.: 20/234-6440; mail: varkoistadion@psnzrt.hu) is lehet jelentkezni. A nevezési határidő március 23., hétfő.

Bővebb infó, korábbi eredmények, tabellák, csoportbeosztások, játékosadatbank, fotók, illetve online-nevezés: kispályás foci almenü.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett