Hírek

Pünkösdkor nyit a 80 éves Hullám

Úszás

2015. május 18.

Az idén minden eddiginél korábban, május 23-án nyit a Hullámfürdő szabadtéri strandja.

Pünkösdkor nyit a 80 éves Hullám

Amelynek névadó hullámoztató-berendezése éppen most pünkösdkor ünnepli 80. születésnapját. A nyitónapon a TÜKE-kártyával érkezők a nosztalgikus 80 forintos áron válthatnak egész napos belépőt.    

A PSN Zrt. által üzemeltetett Hullám-strand a tavalyi teljes megújulás (külső medencék szerkezeti megerősítése és teljes burkolatcseréje, térkövezés, új zuhanyzók, parkrendezés…) után az idén hasonló kaliberű további újdonságokkal nem szolgálhat; a zöldterület szokásos rendbetétele, padok mázolása és a játszótér karbantartása mellett új elemként azonban két streetball-palánk kerül a park délnyugati szegletében lévő aszfaltos pályára.

A régióban legolcsóbb belépőárak az idén is (immár hosszú évek óta) változatlanok: most is váltható délutáni jegy (hétköznap 15.00-tól zárásig 600 Ft), a diákigazolványt felmutatók 820 forintért, a 14 év alattiak pedig (ugyancsak a strandszezonban) 560 forintért lubickolhatnak. Természetesen nyáron is élnek a TÜKE-kártyák nyújtotta kedvezmények (május 23-án szombaton tehát egységesen 80 forintos jeggyel!), és a fizetési lehetőségek sora legújabban MKB SZÉP-kártyával is bővült. Továbbra is ingyenes a wifi-használat.

A strand mellett természetesen nyáron is használható az 50 méteres verseny- és a beltéri tanmedence, illetve a többi kiegészítő szolgáltatás, soraiban a pár hete ugyancsak teljes egészében megújult szaunával. Június közepétől emellett több úszóiskola is várja különféle tanfolyamokra és úszónapközire a gyerekeket, és már most megkezdődött a korábban sikeres nyár-közepi Hullám-fesztivál újraszervezése is, várhatóan június 20-ai színes programokkal.

A Hullámfürdőről bővebb információ, árlista, nyitvatartási idők, programok: www.psnzrt.hu

 

Nyolcvan éve a tenger jegyében 

A területen Ráth utcai fürdő néven már az 1800-as évek végén, az ugyancsak környékbeli (és a Madarász-Szontágh-féle vasgyár által létesített) Vasfürdővel párhuzamosan működött fürdő, amelyet 1926-ban dr. Madarász László ügyvéd beruházása csinosított-bővített nagyjából a mai strand formájára. Érdekesség, hogy ekkor nemcsak az öltözőkabinokat, de magát a strand homokos területét is férfi – női oldalra osztották, a fürdőzést (az „érzékiség felszínre hozásának” kizárására) kizárólag teljes testet fedő fürdőruhában engedélyezték...

A Maléter-fürdő 1935 pünkösdjén avatta az ekkortól a strandnak is új nevet adó, szenzációszámba menő újdonságát, az országban harmadik (és a háromból mára egyedüliként fennmaradt!), 130 centis hullámaival a „tenger hangulatát” idéző hullámoztató-berendezését.

Az 50 méteres sportmedence fölé 1974-be került a sokaknak emlékezetes sátor, amelyet 1997-ben váltott a máig álló faszerkezetes épület.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett