Hírek

Bentmaradó felnőttek, kupagyőztes fiatalok

Vízilabda

2015. június 12.

A pécsi felnőtt- és ifipólósok is örülhetnek a héten: utóbbiak a szövetség létszámemelésről szóló döntésével mégis bentmaradtak az OB I-ben, a fiatalok pedig elhódították korosztályuk Magyar Kupa-trófeáját.

Bentmaradó felnőttek, kupagyőztes fiatalok

A PVSK-Mecsek Füszért a medencében elért eredménye alapján kiesett volna az élvonalból, ám amint arról már beszámoltunk, a válogatott keret olimpiai és Eb-felkészülése miatt a Liga már korábban tervezte a jövő évi bajnokság részbeni átalakítását. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, elfogadva a Liga szakmai érveit végül úgy döntött, hogy az eddigi 14 helyett 16 csapattal indul ősszel az E.ON férfi OB I – így PVSK-Mecsek Füszért mégis a legmagasabb osztályban folytathatja szereplését.

A 16 együttes két nyolcas csoportban száll majd vízbe: a tavalyi bajnok Szolnokhoz és az ezüstérmes OSC-hez, mint az A- és B-csoport kiemeltjeihez sorsolják hozzá a 3-4., majd az 5-6. helyezetteket, és így tovább. A 8-8 csapat oda-vissza játszik egymással, ez 14 mérkőzést jelent. Ez után az A- és a B-csoport első négy-négy gárdája játszik egymással oda-visszavágót, majd e kör végén az első kettő vívhatja meg a bajnoki döntőt. Alattuk a harmadik a negyedikkel, az ötödik a hatodikkal vív meg, míg legalul a 15. a 16.-kal játszik két nyert meccsig, az itteni vesztes búcsúzik az OB I-től. Az előzetes egyeztetések szerint kilenc fordulót játszanak le december 9-ig, a Magyar Kupa döntője december 12-13-án lesz. A válogatott ezután kezdheti a felkészülést a januári, belgrádi Európa-bajnokságra.

Az OB I 16 csapata: Szolnok, OSC, Eger, FTC, Honvéd, Szeged, Kaposvár, Vasas, BVSC, Debrecen, Szentes, UVSE, KSI, PVSK, Miskolc, Tatabánya.

Lukács Gergely, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője természetesen nagyon örült a döntésnek, ám ahogy higgadtan fogalmazott, most nem ünnepelniük kell, hanem a máris megkezdendő munkával igazolni, hogy méltóak voltak rá. Első lépésben az új szakmai koncepció kidolgozásával, illetve a tárgyalóasztaloknál: utóbbi kapcsán jó hír, hogy a régi mag nagyja együtt maradt, már aláírta szerződését Baráth Ferenc, De Blasio Domenico, Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Horváth Zsombor, Krizsán András, Lajkó Márton, Szedmák Dávid és a nemrég igazolt Surányi László. Rajtuk kívül egy idén is hazánkban pólózó  külföldi játékossal szóban már egyezség született, és az ifik közül is csatlakozik a felnőtt csapathoz a tehetséges kapus, Borna Duvniak-Sztarcsevics valamint Toni Opacak.

 

Bajnokot verve nyertek kupát az ifik

 

Végig magabiztos játékot nyújtva hódította el a 19 évesek Magyar Kupájának számító Lemhényi-kupát a PSN Zrt. Sportiskola ifjúsági vízilabdacsapata, Kemény Kristóf tanítványai az elődöntőben a bajnoki címet megszerző UVSE-t is legyőzték.

- A bajnokság alapszakaszában sajnos becsúszott három-négy olyan vereség, amely egyetlen gólon múlt, így nem jutottunk a tervezett négy közé, csak hatodikak lettünk. Ám a csapatokat ismerve elmondhatom, hogy igen erős volt a mezőny, amelyből az UVSE ugyan kimagaslott, de nagyjából nyolc egyforma képességű gárda versengett a helyezésekért. Mivel ebben az összetételben utoljára küzdöttek egymásért a részben korosztályt váltó fiúk, a Lemhényi-kupa előtt megbeszéltük, hogy mindenki kiadja magából a maximumot, mert szerettük volna jó eredménnyel zárni az idényt – mondta az ifisták edzője, Kemény Kristóf.

A kupasorozatban összesen 22 csapat indult, a nyolc csoportgyőztes jutott a döntőbe, amelynek végén megfogadták a tréner szavait a pécsi pólósok, bebizonyították, hogy érdemesek arra, hogy felálljanak a dobogó legfelső fokára a korábbi olimpiai bajnokról, Lemhényi Dezsőről elnevezett tornán. 

- Nagyon boldogok vagyunk és büszke vagyok a fiúkra. Erős nyolcasból sikerült végül megszerezni az aranyérmet, amelyhez három könnyűnek nem nevezhető összecsapást kellett megnyernünk. Az elődöntőben korosztályunk bajnokával, az UVSE-vel találkoztunk, és szerintem a pécsi fiúk jobban akarták a győzelmet, ezért sikerült 10-6-ra győznünk. A döntő elején négy góllal megléptünk a BVSE elől, onnan pedig már nem rontottuk el, 14-4-re győztünk, és a kupagyőzelem tükrözi az egész éves munkánkat – foglalta össze a szezont Kemény Kristóf.

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő