Hírek

Kenderesi betegség miatt nem utazhat a vb-re

Úszás

2015. július 24.

Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. Sportiskola kiválósága betegsége miatt nem indulhat a kazanyi vizes világbajnokságon - tudatta Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya pénteken az MTI-vel.

Kenderesi betegség miatt nem utazhat a vb-re

A szakvezető beszámolója szerint a 19 esztendős versenyzőnél a sportkórházi vérvizsgálatok mononukleózist állapítottak meg, ami annyit jelent, hogy három hónapig vízbe sem mehet, és fizikailag nem terhelhető. Kenderesit még szerdán vizsgálták – fáradékonyságra panaszkodott, nem bírta olyan jól az edzések végét -, akkor már nem mehetett vízbe, és a csütörtöki edzést is ki kellett hagynia.
- Nincs nagy baj, szeretnék már hétfőn vízben lenni az elutazás előtt - mondta Kenderesi az Indexnek még csütörtökön.
Az orvosi döntés miatt 16 fősre csökkent a magyar úszócsapt, amelybe senki sem hívható be Kenderesi helyére, mivel a nevezési határidő már múlt szombat éjfélkor lejárt.
A balszerencsés versenyző nagy reményekkel készült az oroszországi vb-re, miután június végén, a győri országos bajnokságon fantasztikus idővel, a pályafutása eddigi legjobbját jelentő 1:54.79 perccel győzött 200 méter pillangón.
Kenderesi itthon jobb volt Cseh Lászlónál és Biczó Bencénél is. Eredményével a tavaly ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerző pécsi versenyző a második helyre ugrott az idei felnőtt-világranglistán.
Az utolsó ötvenen Győrben 28,64-et úszott, ami kimagasló. Érzékeltetésül: amikor Phelps világrekordot ért el, nem tudott 29 alá kerülni, és ugyanez igaz a Londonban győztes dél-afrikai Chad Le Closra. Erre a hajrára akarta felépíteni a versenyét a vb-n.
Kenderesi kiesésével ebben a számban csak Cseh képviseli Magyarországot Kazanyban, az augusztusi vb-n.
Tari Imre, a versenyző edzője azt nyilatkozta, az tartja a lelket mindkettőjükben, hogy a betegség nincs hatással a riói olimpiai felkészülésre.
A betegséggel korábban megküzdött már Hosszú Katinka és Gyarmati Andrea is.

(Forrás: facebook, Index/MTI, psnzrt)

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett