Hírek

Geresdlakon egy régi ismerős ellen

Labdarúgás

2015. október 23.

A PMFC vasárnap idegenben őrizheti meg vezető helyét a megyei I. osztályú tabellán.

Geresdlakon egy régi ismerős ellen

Az újmecsekaljaiak idei hazai mérlegére nem lehet panasza Márton Gábornak, hiszen piros-feketék eddig hibátlanok a Stadion utcában. Az idegenbeli mérleg azonban már korántsem ilyen fényes, a gárda ugyanis vendégként kétszer nyert, míg egy-egy esetben lett döntetlen és vereség a vége. Tíz gólunkra négy volt a válasz.

A Baranya megyei I. osztály 11. játéknapján itt a lehetőség a pécsiek számára, hogy az eredménysoron javítsanak. Sólyom Csabáék soron következő bajnoki mérkőzésükön, október 25-én, vasárnap 14:30-as kezdéssel a közeli Geresdlakra látogatnak. 

A helyi együttest, a Geresdlaki Dózsa SE-t ráadásul egy nagyon is ismerős arc, a pécsiek Pajája, Lőrincz Sándor vezeti. A PMSC egykori kiválósága 1977-től egészen 1988-ig erősítette a középpályát, 269 NB I-es meccsén 32 gólt ért el. Tagja volt az 1985–86-os idényben bajnoki ezüstérmet szerző csapatunknak is. 

A 60 esztendős Lőrincz 1994 óta edzősködik, jelenleg pont a vasárnapi ellenlábasunknál. A Dózsával tíz kört követően két győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel a bajnoki tabella tizenegyedik helyén áll, igaz, egy meccset még később pótolnak be. 

– Furcsa lesz a PMFC ellen bajnokin meccselnem, hiszen a mai napig a szívem csücske a piros-fekete klub – vallotta be Lőrincz Sándor. – Amikor az időm engedi, kijárok a találkozóikra, néha pedig még az edzésekre is lenézek. A célunk vasárnap a tisztes helytállás lesz. Úgy gondolom, nekünk nem a Péccsel kell felvennünk a versenyt. Sokkal inkább a náluk gyengébb játékerőt képviselő együttesek ellen kell behúznunk a három pontot. Bízom benne, hogy az időjárás kegyes lesz és sokan kilátogatnak a mérkőzésre – mondta a vasárnapi találkozóval kapcsoltban a vezetőedző, akitől azt a technikai jellegű információt is megkaptuk, miszerint a Geresdlaki Dózse SE – PMFC labdarúgó megye I-es összecsapásra 500 forintba kerül a belépőjegy.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett