Hírek

Hatost rúgott a PMFC Geresdlakon

Labdarúgás

2015. október 26.

A Baranya megyei I. osztály 11. fordulójában a tabella élén álló PMFC Geresdlakra látogatott vasárnap, hogy a PMSC korábbi kiváló középpályása, Lőrincz Sándor vezette Geresdlaki Dózsa SE vendégeként gyűjtse be a győzelemért járó három pontot.

Hatost rúgott a PMFC Geresdlakon

Márton Gábor piros-fekete együttesére ezúttal is sokan voltak kíváncsiak, ráadásul az időjárás is kellemes volt, ennek köszönhetően remek hangulatban vette kezdetét a találkozó.

A házigazdák igyekeztek keményen zárni és megállítani a pécsiek támadásait, de a mecsekaljaiak a 15. percben így is megszerezték a vezetést Turi átlövéséből. Labdája egy játékoson irányt változtatva, a kapufáról kötött ki a felső sarokban, Németh kapusnak esélye sem volt a hárításra, 0-1. A folytatásban a PMFC nem tudott újabb gólt szerezni, hiába dominált és szerzett két kapufát. A felek így 0-1-es állással mentek pihenőre.

A fordulás után azonban gyorsan újabb góllal örvendezették meg szurkolóikat a pécsiek, a 49. percben Kónya Dávid talált be, 0-2. Ezzel együtt a geresdlakiak teljesítménye látványosan visszaesett, s beindult a vizitálók gólgyártása. Az 56. percben Kónya Dávidot ölelték át ismét csapattársai, aki duplázni tudott, s a bajnokságban már negyedik gólját jegyezte.

A lendületben lévő pécsiek egy pillanatra sem vettek vissza, élvezték a játékot. A 67. minutumban Kiss már együttesünk negyedik, önmaga szezonbeli ötödik találatát szerezte, 0-4. A 72. percben pedig a védelmet erősítő Erdős is feliratkozott a góllövőlistára, 0-5.

A végeredményt Schmidt állította be, aki a 85. percben magabiztosan értékesítette az Albert játékvezető által megítélt büntetőt, így már tizenhárom gólnál jár a bajnokságban. A vége tehát 0-6-os győzelem lett a PMFC javára, amely továbbra is az első helyen áll a bajnokságban. A piros-feketék a következő fordulóban, október 31-én, szombaton 14:00 órakor a Villány TC-t látják vendégül a Stadion utcában.

– Nagyon szép környezetben játszottunk vasárnap, egy szimpatikus csapat ellen, akiknek eredményes munkát kívánok Paja barátommal- kezdte a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor. – Az első félidő felejthető volt, ugyanis néhány támadójátékosom mélyen a tudása alatt teljesített. Ennek a szünetben hangot is adtam, a ráhatásnak pedig meg is lett az eredménye. A második játékrészben már úgy játszottunk, ahogy az elvárható tőlünk. Remekül futballoztak a fiúk! Ez az a PMFC, amit látni akarok a pályán, és gondolom így vannak ezzel a szurkolók is. Örömteli, hogy ismét sokan kísértek el minket és remek hangulatot teremtettek. Nekik ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni, reméljük, a továbbiakban is folytatják a buzdítást. Szurkolóink fontos szerepet játszanak abban, hogy a csapat hétről-hétre eredményesen szerepel. Elérkezett az ideje annak is, hogy jó szóval illessem a játékvezetést, ugyanis kiválóan dolgoztak. A szabályokat minden esetben pontosan alkalmazták. Ahogy a mérkőzés után, úgy most is gratulálni szeretnék Albert Gábor játékvezetőnek!

– Amit az első félidőben kértem a játékosaimtól, azt maximálisan megvalósították – kezdte értékelését Lőrincz Sándor. – Az volt a célunk, hogy Kónya Dávid elől lezárjuk a területeket. Bár jobban játszott a PMFC, csupán egy gólt kaptunk átlövésből, amiben szerintem benne voltunk... A második félidőben ismét nekünk esett a Pécs, hamar megkaptuk a második gólunkat. Onnantól kezdve pedig éreztem, hogy a csapat szétesett. Az egyik legnagyobb hibánk az, hogy feladjuk, amikor igazán küzdeni kéne. Nagy egyéni hibákat követtünk el, emellett felütötte fejét a fegyelmezetlenség is. Lesz mit átbeszélnünk az öltözőben, de teljesen megérdemelten győzött a PMFC – ismerte el Lőrincz Sándor, a Geresdlaki Dózsa SE vezetőedzője.

 

Baranya megyei I. osztály, 11. forduló

Geresdlaki Dózsa SE – PMFC 0-6 (0-1)

Geresdlak. Vezette: Albert Gábor.

Gsz.: Turi (15.), Kónya D. (49., 56.), Kiss P. (67.), Erdős (72.), Schmidt (85. – büntetőből).

Sárga lap: Koromházi (2.)

 

Geresdlaki Dózsa SE: Németh – Molnár, Musztács, Botos, Kardos (Szomor, 81.) – Kovács G., Mang, Balogh, Horváth G. (Almási, 78.) – Koromházi (Ács, 64.), Bánkuti (Botos, 87.). Vezetőedző: Lőrincz Sándor. 

PMFC: Sólyom – Fekete (Krapecz, 69.), Erőss, Erdős, Turi (Kónya K., 79.) – Horvát G. – Kónya D. (Valkovics, 82.), Kiss (Szentes, 68.), Takács, Schmidt – Hadobás (Horváth V., 73.). Vezetőedző: Márton Gábor.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett