Hírek

PMFC-hez méltó teljesítmény

Labdarúgás

2016. február 29.

Többet nyert egy meccsnél a PMFC labdarúgócsapata a Szászvár 3-0-s legyőzésével.

PMFC-hez méltó teljesítmény
Szombat délután a Baranya megyei I. osztály 16. fordulójában a Márton Gábor vezette mecsekaljaiak a legnagyobb riválisuknak számító Szászvári SE-t látták vendégül hazai környezetben. Az aranycsataként aposztrofált megyei rangadót nagy várakozás előzte meg minden oldalról.

Nagyjából 1600-an látogattak ki a PMFC stadionjába a negyedik ligás derbire. Ez pedig nem csak a megye sportéletében kiemelkedő nézőszám. Jól példázza, mekkora szükség van a pécsi futballcsapatra és szurkolóira a legjobbak között, hogy bizony a labdarúgó NB I 22. fordulójában is rendeztek több olyan találkozót, ami jóval kevesebb érdeklődött vonzott, mint a Stadion utcai.

Jó volt látni, hogy továbbra is ilyen sokan kiállnak a pécsi gárda mellett, a piros-feketék szurkolói – szászvári segédlettel – igazán remek hangulatot teremtettek Újmecsekalján, amit persze a pályán igyekeztek jó és eredményes futballal meghálálni a játékosok. A két ellenlábas alakulat rögtön egymásnak esett, és élvezetes iramot diktáltak. Az első komoly gólszerzési lehetőség az ezúttal fehér mezt viselő pécsiek előtt adódott.

A 19. percben Kónya Dávid adott be jobbról, de Hadobás Gergő hat méterről a felső lécre fejelte a labdát. Az első félidőben még Schmidt Zsolt előtt adódott két komoly lehetőség, de ekkor még egyikkel sem tudott élni. Próbálkozott focizni a Szászvár, de igazából csak a PMFC támadóin múlott, hogy 0-0-s eredménnyel vonulhattak pihenőre a játékosok.

A fordulást követően ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, az 58. percben Kónya Dávid és Kiss Patrik sem tudta közelről a szászváriak kapujába juttatni a játékszert. Érett tehát a vezető gól, a vendégek látványosan maradtak el erőnlétben. Így a 63. percben a labda már meg is találta helyét Steinbach Gergő hálójában. Schmidt Zsolt cselezgetett a vendégek 16­-osán belül, majd az alapvonal közeléből középre adott, Hadobás Gergő pedig három méterről becsúszva a kapuba kotorta a labdát, 1­-0.

Három minutummal később vendégrészről Besenyi Ervin egyenlíthetett volna, Sólyom Csaba azonban szenzációs védésével megmentette mieinket a góltól. Aztán a 73. percben még inkább eldőlni látszott a győzelem sorsa, Schmidt Zsolt harcolt ki egy büntetőt, amit aztán magabiztosan a jó irányba vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0. Támadónk azonban ezután sem lassított, a 76. minutumban Kónya Kornél passzolta be neki jobbról a labdát, Schmidt Zsolt pedig 15­-ről a jobb léc mellé továbbította azt, 3-­0.

A rendes játékidő végén még próbálkoztak-próbálkoztak a szászváriak, de igazi lehetőségek megint az ő kapujuk előtt alakultak ki. Támadóink azonban a döntő pillanatokban rossz megoldásokat választottak, egy esetben, a csereként beálló Bodor lövésénél pedig Steinbach Gergő védett óriásit. Az állás így nem változott.

A PMFC főként a második játékrészben mutatott játékának köszönhetően jogosan aratott 3-0-s győzelmet az őket üldöző Szászvár felett. Megérdemelten ünnepelte tehát egymást a lefújás után a csapat és a szurkolótábor. Aki látta a két együttes szombati és őszi találkozóját, elégedetten konstatálhatta, fiatal együttesünk rengeteget fejlődött. A fontos győzelem ellenére a bajnoki címet nem fogják nekünk tálcán nyújtani ellenfeleink, így tovább kell gyűjtögetni a pontokat. Erre legközelebb március 6-án Szederkényben lesz esélyünk.

 


 

Baranya megyei I. osztály, 16. forduló

Pécs, PMFC Stadion, 1 600 néző. Vezette: Mód István.

PMFC – Szászvári SE 3-0 (0-0)

Gólszerzőink: Hadobás (63.), Schmidt (73. – büntetőből, 76.)

Sárga lap: Schmidt (45.), Turi (66.), illetve Kelemen (33.), Bozó (38.), Csorbics (52.), Kovács D. (67.), Szabó K. (72.), Molnár (81.).

PMFC: Sólyom – Kónya K., Erőss, Erdős (Fekete, 46.), Jeránt – Turi – Kónya D. (Horváth V., 88.), Horvát, Kiss (Tóth, 62.), Schmidt (Bodor, 85.) – Hadobás (Hleba, 80.). Vezetőedző: Márton Gábor. 

Szászvári SE: Steinbach – Vass (Kovács D., 46.), Molnár, Bozó, Csorbics – Kelemen, Dávid E. (Bozó, 86.) – Horváth G. (Besenyi, 67.), Szentes (Szabó K., 71.), Németh – Lauer (Hock, 86.). Megbízott edző: Tihanyvári László.

A mérkőzés videós összefoglalója 

 


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu. Képgaléria ITT.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett