Hírek

Kenderesi és Gyurta ígérete: a riói arany a cél

Úszás

2016. március 11.

Március első napjaiban Győr adott otthont annak a nemzetközi úszóversenynek, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola ifjúsági olimpiai bajnoka, Kenderesi Tamás három aranyérmet is szerzett.

Kenderesi és Gyurta ígérete: a riói arany a cél

– Ahhoz képest, hogy nem pihentem rá a győri versenyre, egész jól sikerült. Ötven, száz és kétszáz pillangón is a leggyorsabb lettem. Ötvenen egyéni csúcsot úsztam, aminek nagyon örülök, ez is azt bizonyítja, hogy jó formában vagyok. Százon egy cseh úszóval versenyeztem az aranyért, ráadásul a váltóban olimpiai hatodik Pulai Bence is a medencében nem kis küzdelem alakult ki. Korábban ugyan századok döntöttek köztünk, most szerencsére sikerült nagyobb különbséggel győznöm. Kétszázon a világranglista második helyével értem célba, így edzőmmel, Tari Imrével elégedetten jöttünk haza Győrből – foglalta össze a megmérettetés eredményeit az úszó.
A Magyar Úszó Szövetség és Kenderesi Tamás klubja, a PSN Zrt. Sportiskola a lehetőségeihez mérten mindent megtesz annak érdekében, hogy a sportoló ideális körülmények között készülhessen a riói olimpiára.
– A szövetségtől kaptam egy hivatalos rajtkövet, amelyet a profi versenyeken használnak, így most már arról gyakorolhatom a vízbe ugrásokat. Nagyon fontos eszköznek tartom, hiszen meg kell szokni ennek a használatát is – kezdte az úszó, aki az olimpiai szintet ugyan már két éve teljesítette, de még vár rá az országos bajnokság, ahol az első két hely valamelyikén kell szerepelnie ahhoz, hogy Rióban rajthoz állhasson.
– Biczó Bence és Cseh László rendelkeznek mellettem olimpiai szintidővel, az elmúlt két évben sikerült mindkettőjüket legyőznöm az ob-n, bízom benne, hogy ez az idén is menni fog – mondta Kenderesi, aki lapunknak elárulta, Gyurta Dániellel különleges ígéretet tettek egymásnak.
– A tavalyi országos bajnokságon a lelátón megszólított, gratulált az időeredményemhez, akkor beszéltünk életünkben először egymással. Nagyon kedves és közvetlen volt. Beszélgettünk, és mondta, ígérjük meg egymásnak, hogy jövőre megnyerjük az olimpiát. Ugyan ennél egyszerűbben teljesíthető ötletet is felajánlhatott volna, ráadásul annyira nem is vagyok esélyes a riói aranyra, mint ő, de mivel mindig is az ötkarikás első hely volt a célom, így azt mondtam, rendben, irány az aranyérem.

T. T.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2018. november 16.

Így alakul a Jégpálya nyitva tartása

Korcsolya 2018. november 13.

Az olimpiai bajnokok is a pécsi jégen kezdték

Lövészet 2018. november 13.

Nagy csatát hozott az amatőr lövészek versenye

Korcsolya 2018. november 12.

Kettőből kettő

Korcsolya 2018. november 8.

Pénteken nyit a Jégpálya