Hírek

Kenderesi Tamás már a riói olimpiát modellezi

Úszás

2016. június 3.

Este kondi, aztán tíztől éjfélig tempózás

Kenderesi Tamás már a riói olimpiát modellezi
Nem hangzott rosszul, szívesen elfogadtam volna azt az utazást, amit Kenderesi Tamástól, a PSN Zrt. tehetségétől hallottam a telefonban: „Most itt vagyok Münchenben, nemsokára indulok Monacóba, ahol világkupa lesz, ha odaérek, felhívom!” Csak a medence, no meg a gyilkos 200 pillangó nem hiányzott volna...
A kiváló úszó számára a jól sikerült londoni Európa-bajnokság (200 pillangón az előfutamban kiváló időt repesztett, végül bronzérmet szerzett) óta sincs megállás, ami persze természetes annak ismeretében, hogy minden bizonnyal ott lesz majd a riói olimpián. Biztosan még nem lehet ezt kijelenteni, de azért egy mokkáskanálnyi mérget talán már be lehetne rá venni.
– Én úgy fogalmaznék, elég valószínű, hogy megyek – mondta Kenderesi immár Monte Carlóból. – Persze még egy hónapig van kvalifikációs időszak, szóval meg lehet úszni az időmet.
Aki tudja, tegye meg – nem lesz könnyű dolga. Már csak azért sem, mert közben Kenderesi sem ücsörög a babérjain ölbe tett kézzel. Most ugyebár indul a világkupán, amelyen szombaton 200, vasárnap pedig 100 pillangón versenyez, s olyan ellenfelei lesznek, mint a 200 pille olimpiai bajnoka, Chad le Clos.
– Mondjuk nem érzem magam a legjobb formában. De nincs gond ezzel, nem erre a versenyre hegyezünk ki, igaz, de egyébként is nyilván így vannak ezzel a többiek is – fogalmazott Kenderesi.
Aki eközben ásíthatott volna egy nagyot. Hogy miért? Mert manapság éjszaka edz, úszik, nappal pedig durmol.
– Valóban így van. Igyekszünk már most modellezni a riói történéseket, márpedig a döntők ott késő este, éjszaka lesznek. Hétfőn és kedden is háromnegyed kilenckor kezdtem kondizni, aztán tíztől éjfélig úsztam – árulta el a PSN Zrt. kiválósága, aztán elköszönt, s valószínűleg lefeküdt aludni.
K. Mayer A.
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő