Hírek

Kenderesi lesz ott Cseh mellett Rióban

Úszás

2016. július 3.

Kenderesi Tamás 200 méter pillangón legyőzte Biczó Bencét az úszó Budapest Open pénteki versenynapján, a Tüske uszodában, így biztosan ő szerepelhet majd ebben a számban a világbajnok Cseh László mellett a riói olimpián.

Kenderesi lesz ott Cseh mellett Rióban

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idei Európa-bajnoki bronzérmes Kenderesit Biczó Bence próbálta meg kiszorítani ebben a számban az ötkarikás csapatból, ám a pécsiek versenyzője ismét legyőzte a debreceni úszót.


KORÁBBAN ÍRTUK:

Izgalmas hétvége elé néz a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tehetsége, Kenderesi Tamás. Most rendezik meg ugyanis az úszók Budapest Openjét, amely azért nagyon fontos a résztvevők számára, mert ez a viadal biztosít utoljára lehetőséget arra, hogy aki még nem biztos olimpiai induló, az kvalifikálja magát a riói játékokra.
Amint azt korábban már megírtuk, Kenderesi nagyon jól áll az olimpiai indulást illetően: 200 pillangón hazai viszonylatban csak a világranglista élén álló Cseh László előzi meg (1:52.91-es idővel), a pécsi fiatalember a maga 1:54.79-es idejével az ötödik legjobb a világon. Ennek alapján gyakorlatilag készpénznek vehető, hogy ott lesz majd Rióban, nem valószínű ugyanis, hogy az utolsó pillanatban valaki (például a korábbi pécsi, Biczó Bence) berobbanna valami fenomenális eredménnyel.
– Természetesen én is indulok a Budapest Openen, fogalmazzunk úgy, hogy odamegyek és felmérem a terepet – mondta Kenderesi Tamás. – Veszítenivalóm nincs, tulajdonképpen annyit szeretnénk tenni, hogy megpróbálok úgy úszni, ahogy majd az olimpián, vagyis reggel és délután is erősen. Az időt majd meglátjuk.
Kenderesi legutóbb a monacói világkupán versenyzett, azt követően két hétig Pécsett edzett. Múlt hétfő óta viszont már Balatonfűzfőn edzőtáborozik a válogatottal, onnan megy majd péntek reggel a Budapest Openre.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő