Hírek

A pólósok nem bánják, hogy nem vakációznak

Vízilabda

2016. július 7.

A PSN Zrt. Sportiskola két tehetséges fiatalja, Lajkó Márton és Csacsovszky Erik is részt vett azon a belgrádi tornán, amellyel a magyar junior pólóválogatott a szeptemberi Európa-bajnokságra készül.

A pólósok nem bánják, hogy nem vakációznak

A szintén pécsi kapus, Sólyomvári Márton pedig a következő, montenegrói megmérettetésre utazik a gárdával. 

Nemcsak a medencében, de az iskolapadban is remekelnek a pécsi vízilabdázók, a három fiú mellett Csaba Márton is tagja a válogatottnak, de a PTE Általános Orvostudományi Karának hallgatójaként annyira lekötik az iskolai teendők, hogy választania kellett, jelenleg szinte minden erejével a tanulmányaira koncentrál.

- Nagy öröm számunkra, hogy ilyen tehetséges és okos játékosokkal dolgozhatunk együtt a PSN Zrt. Sportiskolájában. Komoly kihívás vár a fiúkra, jelenleg azért küzdenek, hogy a szeptemberi Európa-bajnokságon is számítson rájuk a kapitány, emellett a következő szezontól a PVSK-Füszért felnőttcsapatánál is bízom benne, hogy jó formában fognak pólózni, így nem sok idejük marad a pihenésre a nyáron – árulta el lapunknak az utánpótlás vezetőedzője, Lukács Gergely.

Utóbbi gondolatot a juniorválogatott egyik pécsi tagja, Lajkó Márton is megerősítette:

- Folyamatosan játsszuk a meccseket és rendszeresen részt veszünk a felkészülési tornákon, nagyon fontos, hogy jó formában legyen a válogatott az Európa-bajnokságra. Így ugyan nem marad sok időnk a pihenésre, de mindenkinek az a célja, hogy bekerüljön az utazó keretbe, ezért pedig mindent megteszünk. Július első hétvégéjén Csacsovszky Erik klubtársammal részt vettünk a belgrádi tornán, ahol végül a negyedik helyen végeztünk, a házigazda szerbektől kaptunk ki a bronzéremért vívott meccsen. Nagyon jó erőfelmérő volt, azt gondolom, jól is szerepeltünk. Mi csak most kezdtük meg a felkészülést, ez látszott is a játékunkon, de így is álltuk a sarat. Az tisztán látszik, hogy nagyon erős ez a korosztály minden országban, elég kemény lesz az Eb is, de addig még nagyon sok edzés és munka vár ránk, addigra jobban összeszokik a csapat és az iramot is jobban bírjuk majd. Ha minden a terveink szerint alakul, akár a döntőig is menetelhetünk. Saját játékommal elégedett vagyok a belgrádi megmérettetés után, sok játéklehetőséget kaptam és egy-két hullámvölgyet leszámítva viszonylag jól teljesítettem. Remélem, hogy elindultam abba az irányba, hogy bekerüljek az Európa-bajnokságra utazó keretbe, mindenképpen ez a célom – árulta el lapunknak a PSN Zrt. Sportiskola tehetséges pólósa, Lajkó Márton.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő