Hírek

Kenderesi Tamás kipróbálta a riói medencét

Úszás

2016. augusztus 1.

Rendben megérkezett már Rio de Janeiróba a magyar olimpiai csapat legnagyobb létszámú küldöttsége – több mint tizenkét órás utazás után, kis késéssel.

Kenderesi Tamás kipróbálta a riói medencét

Összesen nyolcvanhárom olimpikon landolt a budapesti charterjárattal edzőik társaságában a Galeao repülőtéren, majd ment tovább szálláshelyére.

Szombaton indult útnak Brazíliába két-két ökölvívó, szörföző és vívó, három-három asztaliteniszező, evezős és vitorlázó, nyolc sportlövő, továbbá a két 13 fős vízilabdacsapat és az úszók, utóbbiak 33-an, köztük a címvédésre készülő Gyurta Dániel, valamint Cseh László – és persze nem mellékesen a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tehetsége, Kenderesi Tamás. A teniszező Babos Tímea a ferihegyi repülőtéren csatlakozott. Az olimpiai faluba már korábban megérkezett Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid úszó, valamint Kovács Zsófia és Hidvégi Vid tornász is.

A vízilabdacsapatok játékosai nem sokáig élvezhették a város vendégszeretetét, hiszen a reptérről az olimpiai faluba indultak, ott lepakoltak, majd voltaképpen szinte postafordultával indultak vissza a reptérre, ahonnan Sao Paulo felé vették az irányt. Innen a két csapat egy autóbusszal indult Baurura, ahol a finomhangolást végzik. Rióba röviddel első találkozójuk előtt térnek vissza.

– Nagyon jól érzem magam, minden rendben van. Az időeltolódás miatt azért még át kell állnom, de remélem, nemsokára ezen is túlleszek – adott gyors helyzetjelentést Kenderesi Tamás.

A következő magyar delegációk augusztus 3-án, 4-én és 10-én indulnak Budapestről.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő