Hírek

Várják a pécsi paralimpikonok a riói bemutatkozást

Úszás

2016. szeptember 6.

Lassan egy hete indultak Rióba a magyar paralimpiai csapat tagjai, köztük a két pécsi úszó, a rutinos Sors Tamás és a fiatal tehetség, Konkoly Zsófia.

Várják a pécsi paralimpikonok a riói bemutatkozást

Az ANK Úszóklub versenyzőjének, a kétszeres paralimpiai bajnok Sors Tamásnak és a PSN Zrt. Sportiskola fiataljának, Konkoly Zsófiának mások a céljai Rióban, ám eddig mindketten jól érzik magukat az idei paralimpiai játékok helyszínén.

- Ha megúszom a londoni időeredményeket, vagy annál jobbakat, akkor elégedett leszek. Szeretnék egyéni csúcsokat úszni, ha azok jó eredményre elegendők, akkor boldog leszek. Napi két edzéssel és pihenéssel készülök a vasárnapi bemutatkozásomra. Annyiban más a riói olimpiai falu a korábbiakhoz képest, hogy itt nem sok pici épület van, hanem kevés, de nagyon magasak. Így könnyebben bejárható az egész terület. Állandó buszjárattal lehet körbemenni a faluban, de gyalog sem olyan nagyok a távolságok. Londonhoz képest még annyiban különböznek a létesítmények, hogy itt szinte minden pálya mobil, nem letelepített. Az uszoda vize első ránézésre gyorsnak tűnik, de vasárnap minden kiderül – árulta el lapunknak Sors Tamás.

- Nekem ez az első paralimpiám, így eddig mindent csak hallomásból ismertem. Nagyon jól érzem magam, bár a második nap elhagytam az edzésre használt fürdőruhámat, így jelenleg a versenyruhámban tréningezek. Az önkéntesek nagyon aranyosak, lesik minden kívánságunkat, ami nagyon jól esik. Várom már, hogy pénteken élesben is kipróbálhassam a versenymedencét – mondta a mindössze 14 éves Konkoly Zsófia, aki a magyar küldöttség legfiatalabb tagja.

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő