Hirdetés - PMFC

Különleges helyszínen bizonyított a pécsi lány

Különleges helyszínen bizonyított a pécsi lány

Atlétika | 2016. szeptember 19.

Bulgáriában rendezték az idei hegyifutó világbajnokságot, amelyen az országos bajnokságon harmadik helyet elért pécsi sportoló, Kodzsagogov Zsaklin az ötvenhatodik helyen ért célba.

Hazánkat közel húsz sportoló képviselte a világeseményen, amelyre a PSN Zrt. Sportiskola atlétája két okból is ki szeretett volna jutni.

- Nagyon szerettem volna kijutni a bulgáriai megmérettetésre, mert édesapám bolgár származású és így a sportteljesítmény mellett a családi kötődés miatt is fontos volt számomra ez a verseny. Voltak olyan rajthoz állók, akik leginkább pályán szoktak versenyezni, de a többségünk a hegyifutó szakágat képviselte. Nagyon nagy élmény volt ezen az útvonalon futni, ugyan 7,3 kilométer hosszú volt a táv, de a szintkülönbségek például nem oszlottak el az út során, a legnagyobb különbség a végén volt, ahol a sziklásabb részen már csak szinte mászni lehetett. Nagyon erős volt a mezőny, ráadásul kisebb sérüléssel is bajlódtam korábban, így nem volt zökkenőmentes a felkészülésem. Talán nem azt a helyezést értem el, amit korábban szerettem volna, de nem bánkódom, hiszen nagy élményekkel és sok tapasztalattal gazdagodtam – árulta el a PSN Zrt. Sportiskola futója, Kodzsagogov Zsaklin.

A pécsi lányt arról is kérdeztük, hogy az atlétikának miért ezt a nehezített verzióját választotta.

- Szeretek a természetben sportolni, más a fák között futni, mint egy 400 méteres pályán. Jó kicsit kizökkenni a hétköznapokból, az erdőben csönd és kellemes illat vesz körül. Azért is kedvelem ezeket a terep-, illetve hegyifutó megmérettetéseket, mert mindig más helyszínen, más pályán rendezik őket, így különleges az atmoszférája – foglalta össze kötődését a hegyifutáshoz Kodzsagogov Zsaklin.

Megosztom:     |  
Hirdetés - sportiskola