Hírek

Különleges helyszínen bizonyított a pécsi lány

Atlétika

2016. szeptember 19.

Bulgáriában rendezték az idei hegyifutó világbajnokságot, amelyen az országos bajnokságon harmadik helyet elért pécsi sportoló, Kodzsagogov Zsaklin az ötvenhatodik helyen ért célba.

Különleges helyszínen bizonyított a pécsi lány

Hazánkat közel húsz sportoló képviselte a világeseményen, amelyre a PSN Zrt. Sportiskola atlétája két okból is ki szeretett volna jutni.

- Nagyon szerettem volna kijutni a bulgáriai megmérettetésre, mert édesapám bolgár származású és így a sportteljesítmény mellett a családi kötődés miatt is fontos volt számomra ez a verseny. Voltak olyan rajthoz állók, akik leginkább pályán szoktak versenyezni, de a többségünk a hegyifutó szakágat képviselte. Nagyon nagy élmény volt ezen az útvonalon futni, ugyan 7,3 kilométer hosszú volt a táv, de a szintkülönbségek például nem oszlottak el az út során, a legnagyobb különbség a végén volt, ahol a sziklásabb részen már csak szinte mászni lehetett. Nagyon erős volt a mezőny, ráadásul kisebb sérüléssel is bajlódtam korábban, így nem volt zökkenőmentes a felkészülésem. Talán nem azt a helyezést értem el, amit korábban szerettem volna, de nem bánkódom, hiszen nagy élményekkel és sok tapasztalattal gazdagodtam – árulta el a PSN Zrt. Sportiskola futója, Kodzsagogov Zsaklin.

A pécsi lányt arról is kérdeztük, hogy az atlétikának miért ezt a nehezített verzióját választotta.

- Szeretek a természetben sportolni, más a fák között futni, mint egy 400 méteres pályán. Jó kicsit kizökkenni a hétköznapokból, az erdőben csönd és kellemes illat vesz körül. Azért is kedvelem ezeket a terep-, illetve hegyifutó megmérettetéseket, mert mindig más helyszínen, más pályán rendezik őket, így különleges az atmoszférája – foglalta össze kötődését a hegyifutáshoz Kodzsagogov Zsaklin.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. június 20.

Simon Dezső is rajthoz állna a vb-n

Úszás 2018. június 11.

Kenderesi Tamás volt a leggyorsabb Canet-ban

Kézilabda 2018. június 11.

Veretlenül lettek bajnokok a kis kézisek

Atlétika 2018. június 8.

Pécsi győzelem a Budapest Openen