Hírek

Vári Attila lett a Liga elnöke

Vízilabda

2016. október 12.

Keddi tisztújító tanácskozásán új vezetést választott a Liga. A klubok érdekeit képviselő testület új elnöke a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila lett, alelnökké választották Biros Pétert.

Vári Attila lett a Liga elnöke

A játékosként vasárnap elbúcsúztatott háromszoros olimpiai bajnok a női ligát is képviseli majd az MVLSZ új elnökségében, amelynek hagyományosan delegált tagja a Liga vezetése, így a másik frissen megválasztott alelnök, az eddigi Liga-vezető, Tóth Sándor is.

Vári Attila (Sidney és Athén aranyérmese) a Pécsi Sport Nonprofit zrt. vezetője a vlv-nek elmondta, hogy a Liga elnöke és két alelnöke  automatikusan tagja lesz a szövetség új elnökségének, amelyet az MVLSZ tisztújító közgyűlése választ meg október 22-én.

A szakmai folyamatokat a szövetség közgyűlése után lehet majd megkezdeni.

Az új Liga-elnök hangsúlyozta a vlv-nek, hogy elődje, Tóth Sándor mindenki által elismert munkát végzett, ezt az is bizonyítja, hogy alelnökké választották, így továbbra is a Liga delegált képviselője lesz a szövetség elnökségében.

Vári Attila az eddigi irányvonal folytatását ígéri, mint mondta, a Liga a szakma szócsöve kell, hogy legyen, a magyar vízilabdában nagyon komoly súlya van a szakmaiságnak, ezt fogja képviselni új megbízatása során, s természetesen a klubok érdekeit jeleníti majd meg a sportág szövetségi vezetésében.

Jelenleg azt tartja a legfontosabbnak, hogy segítse azoknak a kötelezettségeknek a végrehajtását, amelyek a jövő évi, hazai rendezésű vizes világbajnokság miatt hárulnak a sportág képviselőire - annak szem előtt tartásával, hogy a vb sikeres megrendezése Budapest olimpiai pályázatának győzelméhez is hozzájárulhat.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett