Hírek

Loránd riói bronzérmes bátyja nyomdokaiban

Úszás

2016. november 17.

Nem ismeretlen az úszás magyar történetében, hogy testvérek versenyeznek egymással, illetve együtt vesznek részt akár az olimpián is. A Kenderesi testvérek is hasonló babérokra törnek.

Loránd riói bronzérmes bátyja nyomdokaiban

Például a Verrasztó testvérek is egyszerre képviselték Magyarországot a riói olimpián, emellett a Gyurta fiúk is több nemzetközi versenyen bizonyították már, hogy helyük van a sportág nagyjai között. Várhatóan hamarosan felveszi a versenyt a nagy nevekkel két pécsi fiatalember is: a PSN Zrt. Sportiskola úszói, Kenderesi Tamás és öccse, Loránd nem bízzák a véletlenre a dolgot, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nevükre minden ember felemelje a fejét. 

Kenderesi Tamást valószínűleg nem kell már bemutatni az olvasóknak, hiszen a riói olimpia bronzérmese lazaságával és nyilatkozataival is elnyerte a közönség szimpátiáját a sportsikerei mellett. Az úszó szinte minden megszólalásakor kiemeli, mennyire fontos számára a támogató családi háttér és emellett mennyire büszke arra, hogy mindkét testvére sportol. Legutóbb épp a középsővel, Loránddal képviselték Pécset a rövidpályás országos bajnokságon, ahol a kisebbik Kenderesi jó pár egyéni csúcsát is megdöntötte.

– Nagyon boldog vagyok, hiszen minden távon sikerült javítanom az eddigi időeredményeimen, pedig rövid pályán nem vagyok annyira jó. Ráadásul a verseny után tudtam meg, hogy behívtak a korosztályos válogatottba, így amikor Tamás a világbajnokságon úszik Kanadában, én Kassán állok rajtkőre. Szeretném megúszni azt az időt, amit a bátyám teljesített ennyi idősen, 200 pillangón közel négy másodpercet kellene javulnom ehhez, de semmi sem lehetetlen – árulta el lapunknak Kenderesi Loránd, hogy rendszeren összehasonlítja Tamás korábbi eredményeivel a sajátját, így van viszonyítási alapja.

– Jó érzés látni, hogy ennyire szeretik a testvéremet és motivál, hogy mivel mindketten a PSN Zrt. Sportiskola színeiben versenyzünk, gyakran együtt tudok úszni vele. Habár sokszor hasonlítanak hozzá, de ez is jó valahol, mert legalább tudnak valakihez kapcsolni – mondta érdeklődésünkre Kenderesi Loránd, akit arról is kérdeztünk, hogy véletlen volt-e, hogy ő is éppen a pillangót választotta kedvencének.

– Nem volt benne tudatosság, a testi adottságom is hasonlít Tamáséra, így fekszik nekem a pillangó. Sokak szerint a legkeményebb versenyszám a 200 pillangó, de én úgy vagyok vele, hogy minél többet úszom, annál jobban bírom és szeretem. Edzés nélkül nincs eredmény, ez pedig főleg igaz erre a versenyszámra.

Kenderesi Loránd az iskolában is igyekszik megállni a helyét, kicsi kora óta orvos szeretett volna lenni, ezért választotta a biológia-kémia szakot.

– Sajnos nagyon nehéz összeegyeztetni a napi két edzést és a tanulást, így nehéz lesz kiviteleznem ezt a tervemet, de mindent megteszek annak érdekében, hogy felvételt nyerjek az orvosi karra – zárta magabiztosan az úszó. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő