Hírek

Baranyai focibírók a legjobbak között

Labdarúgás

2017. január 11.

Az elmúlt néhány hónapban látványos eredményeket értek el a baranyai focibírók, az ország legjobbjai között immár nyolc név szerepel megyénkből.

Baranyai focibírók a legjobbak között

Január elsejétől Georgiou Theodoros a FIFA-keret tagja lett, Zierkelbach Péter pedig elutazhat az országos elittel a szokásos törökországi edzőtáborba.

Ha megnéznénk a legnépszerűbb foglalkozások listáját, a labdarúgó játékvezetőket valószínűleg nem az élmezőnyben találnánk, azonban a magyar sípmestereket szinte minden Európa- és világbajnokságon a legjobban teljesítők között találjuk. A Georgiou vezetéknév nem ismeretlen már a nemzetközi labdarúgás világában, Theodoros édesapja, Grigorisz több mint száz NB I-es mérkőzésen működött közre, emellett több nemzetközi találkozón is asszisztált.

– Nagy elismerés, hogy bekerültem a FIFA-asszisztensek közé, de ettől semmi sem változik, teszem tovább a dolgom. Mindent megteszek azért, hogy minél rangosabb mérkőzéseken vehessek részt, talán azt is mondhatom, hogy ez plusz motivációt ad a kemény edzésekhez és tesztekhez – árulta el lapunknak a mindössze 24 éves sípmester, aki hetente négy-öt tréninggel készül a meccsekre, emellett angolul is kiválóan beszél, ami persze feltétel a keretbe sorolásnál.

Az MLSZ Baranya megyei Játékvezető Bizottságának elnöke, Czakó Dénes büszke arra, hogy ilyen jól teljesítenek a kollégái.

– Jó érzéssel tölt el, hogy ilyen sok fiatal vívja ki magának a lehetőséget, hogy a hazai vagy akár a nemzetközi elit tagjává váljon, ráadásul vannak olyan kollégák is, akikre immár hosszú évek óta számítanak a rangadókon. Georgiou Theodoros mellett Zierkelbach Péter is szintet léphet, meghívták a szokásos téli törökországi edzőtáborba, így bekerült abba a szűk keretbe, akikből akár profi játékvezető is válhat a közeljövőben – árulta el Czakó Dénes, hozzátéve, hogy a február közepén induló játékvezetői tanfolyamra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A baranyai játékvezetőket az immár 12. országos sípmesterfesztiválon idén ugyan elkerülte a szerencse, egyetlen (a rendes játékidőben) veretlen csapatként (kétszer is döntetlen után büntetőkkel kikapva) a focitorna 13. helyén végeztek. A gólkirályi cím (Maml Zoltán) mellett a fair play díjat is elhozta a gárda, ráadásul Puhl Sándor záróbeszédében örömmel jelentette be, hogy 2018-ban Baranya megye, így várhatóan Pécs rendezi a közel 500 főt megmozgató fesztivált. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett