Hírek

Vári Attila a budafoki sportiskolában járt

Vízilabda

2017. március 14.

Március 13-án a budafoki Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola diákjainak tartott élménybeszámolót a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila.

Vári Attila a budafoki sportiskolában járt

Az iskolai „példakép, példaképp” program keretein belül Dudarné Csillag Mónika osztályfőnök meghívásának eleget téve Vári Attila ötkarikás élményeiről és a tanulás fontosságáról beszélt a diákoknak.

- Többek között azért esett Attilára a választás, mert ő is Budafokon lakik, illetve már több alkalommal is járt nálunk olimpiai délutánokon. Ráadásul az iskola névadójával, a szintén kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenussal, Kolonics Györggyel is jó barátságban volt, így több ágon is kötődik iskolánkhoz. Oktatási intézményünkben nagyon fontosnak tartjuk, hogy példaképekkel ismertessük meg a gyerekeket, akik a sport mellett a tanulásban és az élet más területein is kiemelkedő eredményeket tudnak felmutatni. A diákok nagyon megilletődtek, amikor Attila belépett a terembe, de hamar feloldódtak. Nagy öröm volt továbbá a gyerekeknek, hogy kezükbe foghatták Attila két olimpiai aranyérmét is, nagyon boldogan távoztak az élménydús nap végén – árulta el a tanárnő.

Vári Attila mindig örül az ilyen találkozóknak, hiszen két sportoló gyermek édesapjaként is tudja, milyen nehézségekkel kell szembenézniük a gyerekeknek ahhoz, hogy az iskolapadban és a sportpályákon is jól tudjanak teljesíteni.

- Nagy öröm volt számomra, hogy találkozhattam a diákokkal. Az olimpiai élményeim és egyéb sportból hozott emlékeim mellett arra is kitértünk, hogy milyen fontos az, hogy a sportkarrier befejezése után is szilárd talajon álljon az ember, ezért is kell megtalálni az egyensúlyt már az iskolában, hogy ne menjen a sport a tanulás rovására, hiszen mindkettő kiemelten fontos az ember életében. Természetesen rögtön igent mondtam az iskola meghívására, a névadóval, Kolonics Györggyel szoros baráti kapcsolatot ápoltam, emellett a kenusnak méltó emléket állító pécsi kiállítás lebonyolításában is segítettünk, fontosnak tartom, hogy a példaképek emlékét megőrizzük – foglalta össze Vári Attila a látogatáson szerzett élményeit. 

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő