Hirdetés - PMFC

Diákolimpiai bajnokokat köszöntött Páva Zsolt

Diákolimpiai bajnokokat köszöntött Páva Zsolt

Kosárlabda | 2017. április 1.

A PTE Gyakorló Gimnáziumának leány kosárlabdacsapata nyerte a 2016/2017. tanévi diákolimpia országos döntőjét.

Az aranyérmes gárda tagjait a Tippmix Killik László Női Magyar Kupa pécsi fináléjának szombati játéknapján köszöntötte dr. Páva Zsolt polgármester, Sztojkovics Éva, a Népjóléti és Sport Bizottság elnöke, 147-szeres válogatott kosárlabdázó és Vári Attila, a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója. 

A Rátgéber Akadémiából tíz, a PVSK-ból pedig két játékos lépett pályára abban a csapatban, amelyik a diákolimpia nyíregyházi döntőjében nagy csatában, 63-51-re legyőzte a budapesti Veres Pálné Gimnáziumot. Dr. Páva Zsolt polgármester Pécs város köszönetét kifejezve elismerő okleveleket adott át a győztes együttes játékosainak és edzőinek szombaton.

A játékosok nagy része a PTE Babits Gimnázium és a Rátgéber Akadémia közösen indított kosárlabda osztályának tanulói, a kezdeményezés sikerét jól mutatja a diákolimpiai bajnoki cím is. A lányok a döntő első mérkőzésén a PEAC-Pécs felnőttcsapatában alapembernek számító Juhász Dorka nélkül ugyan alulmaradtak a Veres Pálné Gimnáziummal szemben, de azt követően a fináléig veretlenül meneteltek, ahol egy hatalmas izgalmakat hozó találkozón vágtak vissza a Vasasra épülő csapatnak.

- A dobogón végzett csapatokban mind szerepeltek még középiskolás, de már az NB I A-ban szereplő játékosok, valamint korosztályos válogatottak, így nagyon erős mezőnyben sikerült aranyérmet szereznünk, nagyon büszke vagyok a csapatomra – mondta Gyenizse Áron edző, aki külön megköszönte az iskolák, valamint Gáspár Gábor, Éles Péter és Meszler Balázs segítségét. A torna All Star csapatába két pécsi játékost is beválasztottak, Juhász Dorka és Wentzel Nóra remek teljesítményének köszönhetően került be a legjobbak közé.

A diákolimpia döntőjében a pécsi fiúcsapat a hatodik helyen végzett.

A lány keret játékosai: Juhász Dorka, Szeitl Vanessza, Tenyér Zsófia, Mándi Luca, Gulyás Lilián, Horváth Zsófia, Varga Eszter, Palaczki Réka, Wentzel Nóra, Hegedűs Rebeka, Kovács Kitti, Pucz Eszter. 

A fiú keret játékosai: Benke Krisztián, Erdei Ádám, Omeneka Godwin, Bálint Erik, Mezei Maté, Kovacsics Ákos, Fekete Dávid, Fülöp Csongor, Bíró Levente, Szavai Balázs, Komlódi Dénes, Nagy Kevin.

Megosztom:     |  
Hirdetés - Tent for rent