Hírek

Hatalmasat fejlődtek a fiatal pólósok

Vízilabda

2017. június 12.

Június első hétvégéjén a PSN Zrt. Sportiskola 2006-ban és később született pólósaiból álló vízilabdacsapat az FTC Baby tornáján vett részt és nagyon szép eredménnyel térhetett haza.

Hatalmasat fejlődtek a fiatal pólósok

A pécsi fiúk összesítésben a negyedik helyen végeztek a 10 csapatos viadalon, ami önmagában még nem is lenne olyan nagy dolog, de ha hozzávesszük, hogy a tornán részt vett Magyarország jelenleg három legerősebb együttese (KSI, BVSC, FTC) és hogy ennek ellenére a PSN Zrt. Sportiskola gárdája veretlenül (mindössze a büntetőpárbajok után maradtak alul a pécsiek ellenfeleikkel szemben) zárta a tornát, akkor már érthető lehet az öröm.

 

Lukács Gergely szakosztályvezető nagy örömmel számolt be a fejlődésről:

 

- Végre ott tartunk, hogy a 10-11 éves korosztálynál nem 25-30 gól a hátrány a legjobbak ellen, hanem felvesszük a kesztyűt és partiban vagyunk velük. Ez az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb alapja, nem véletlenül helyeztük a hangsúly 2 éve az alsó korosztályok erősítésére. Eszem ágában sincs hurrá hangulatot kelteni, rengeteg még a hiba rendszerben, még sok mindent kell kijavítani és még többet és szigorúbban dolgozni, de ez olyan eredmény, ami erőt ad a pesszimista gondolkodás és az ócska kifogások ellen – fogalmazott a tréner.

- Külön kiemelném természetesen az Arató Zoltán, Krizsán András edzőpárost, nagyon jó duót alkotnak a szakemberek, kiegészítik egymást, sokat tanulhatnak egymástól és úgy érzem, hogy ha munkakedvük, alázatuk és ambíciójuk nem csökken, akkor rövid időn belül az egyik legerősebb pillért adják majd a szakosztálynak – méltatta kollégáit Lukács Gergely.

A csapat edzője, Krizsán András is pozitívan értékelte a tornán mutatott teljesítményt:

- Úgy mentük el erre a tornára, hogy nem igazán ismertük az erőviszonyokat, mert nem ismertük az ellenfeleinket, mivel azok más bajnokságokban szerepelnek. Azt tudtuk, hogy a BVSC, FTC és a KSI nagyon erős együttesek. Örömmel tapasztaltam, hogy ott tartunk, ahol a korosztály topcsapatai. Nagyon büszke vagyok a srácokra. Sok meccset játszottak rövid időn belül és egy ilyen nívós tornán pici kellett volna az éremszerzéshez. Dolgozunk tovább, egyelőre úgy tűnik, jó úton haladunk – fogalmazott a tréner.


A pécsiek eredményei a tornán:

Pécs - OSC 10-1
Pécs - Miskolc 14-7
Pécs - FTC_2 12-4
Pécs - KSI_1 6-5
Negyeddöntő: Pécs - Kecskemét 12-7
Elődöntő: Pécs – FTC 1 5-5 büntetőkkel továbbjutott az FTC
Bronzmeccs: Pécs – KSI 1 5-5 büntetőkkel KSI_1
Döntő BVSC – FTC 1 5-5 büntetőkkel győzött a BVSC


MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett