Hírek

Jubiláló PTE: Pécs–Fradi, 650 forintért

Labdarúgás

2017. augusztus 23.

A PTE ÁJK és a PEAC által életre hívott, a PSN Zrt. által rendezendő különleges sporteseményen szurkolhatnak a piros-fekete, kék-sárga és zöld-fehér lelkületű futballbarátok augusztus 31-én 15 órától.

Jubiláló PTE: Pécs–Fradi, 650 forintért

A Pécsi Tudományegyetem 650 Jubileumi év eseményeihez kapcsolódva a nagy múltú PTE PEAC sportegyesület meghívására Pécsre érkezik az ország legpatinásabb és legeredményesebb labdarúgócsapata, a Ferencvárosi Torna Club. Az évente országosan mindössze két barátságos meccset vállaló FTC teljes NB I-es csapatával (az aznap esti magyar–lett vb-selejtezőre behívott hat válogatottját leszámítva) áll ki a PTE PEAC és a PMFC jelenlegi labdarúgó kiválóságai, valamint a korábbiakban egyetemi bajnokságot nyerő, ma akár NB I-es, NB II-es együttesekben futballozó egykori hallgatóiból verbuvált (és klubjuktól hivatalosan kikért) Pécs válogatott ellen.

Különlegesség, hogy a pécsi együttes kispadján az összefogás jegyében négy szakvezető is helyet foglalhat: Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője mellett Prukner László (PEAC-os és ferencvárosi kötődései okán), Somogyvári József, a PTE-PEAC korábbi és Fazakas András, az egyetemisták mai mestere. További érdekesség, hogy gazdára talált a kezdőrúgás is: e jogot egy nagyatádi vállalkozó, Kömpf Gyula vásárolta meg.

Az esemény kedd délutáni sajtótájékoztatóján prof. dr. Kecskés László, a PTE ÁJK dékánja a kar sok évtizedes és eredményes sportmúltjából színesen szemezgetve vezette föl dr. Tamás Lajos, a kar címzetes egyetemi tanára, a pécsi Fradi-meccs ötletgazdája, illetve dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánhelyettese, a PEAC elnöke, valamint Vári Attila, a rendező PSN Zrt. vezérigazgatója szavait; utóbbiak már az augusztus 31-ei Pécs válogatott – Ferencváros összecsapás előkészületeinek kulisszatitkaiba, illetve a meccs részleteibe avatták be a média képviselőit.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a sportünnepély – tudatosan így nevezték – Magyarország legrégebbi egyeteme, a 650 éves PTE jubileumi évének egyik kiemelt programja, a másnapi, szeptember elsejei központi ünnepségek fontos fölvezetője. Mindemellett fontos állomása a PEAC és az FTC 1998-ra visszanyúló futballbarátságának, amelyet hamarosan hivatalos dokumentumba foglalva több sportágra is kiterjeszt majd a két sportszervezet.

Az újmecsekaljai PMFC-pályán tartandó összecsapáson a PTE jelentős létszámban látja vendégül saját munkatársait és hallgatóit; emellett az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága szervezői segítségével meghívót küldtek a megye valamennyi focicsapatának, így tágabb régiónk foci (közte persze Fradi)-drukkerei is részesei lehetnek a nem mindennapi derbinek.

Az emellett áruba bocsátott belépők – ugyancsak jubileumi – 650 Ft-os áron vásárolhatóak meg, elővételben augusztus 24-től a PMFC Stadion utcai székházában (hétköznap, munkaidőben), illetve a mérkőzés időpontjában a helyszínen, a stadion jegypénztáraiban 13.30 órától.

Az esemény felvezető programjaként 13.40-től a PMFC és a PTE PEAC U9-es csapatai lépnek pályára.

További információ az esemény saját honlapján: http://jubileumifoci.pte.hu     

Sz. Zs.

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett