Hírek

Világklasszisok Pécsett

Tánc

2017. november 14.

A Magyar TáncSport Szakszövetség 2017. évi versenyidényének legrangosabb megmérettetése lesz a III. JYSK Kupa Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokság.

Világklasszisok Pécsett

A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el. 2012-2016. között mind az öt évben hasonló bajnokságuk „Az Év Táncversenye címet” nyerte el az országos szakszövetségnél. Ezúttal is közös bajnoksága lesz a felnőtt és junior párosoknak, valamint a gyermek és serdülő leányformációknak.

A rangos eseményre 21 hazai klub 535 táncosa küldte el nevezését. 39 páros és 51 formáció fog versenyezni 7 versenykategóriában a bajnoki címekért. A bajnokságra több világ és európa-bajnok,  világkupa győztes páros is nevezett. A Pécsi Fordan Sportegyesületet ezúttal két serdülő kisformáció, a Best Girls és a Táncoló Cipellők fogja képviselni.  Külön öröm a rendezőknek, hogy ezúttal is lesz „A” kategóriás verseny is, ahol nem ritkán 4-5 méter magas dobásokat hajtanak végre tánc közben a sportolók.

Kiemelt díjazása lesz a III. JYSK Kupa Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságnak, hiszen a győztesek serlegei Swarovski kristállyal lesznek kirakva. A párosoknál az 1-3. helyezett, a formációknál pedig a győztes csapat veheti át a névadó szponzor különdíjait. Különleges serleget kap a nem hivatalos pontverseny győztes klubja, valamint a nézők által legszimpatikusabbnak vélt páros, vagy formáció.

A bajnokság főrendezője, Papp Viktor elmondta, hogy szombaton sportcsarnokot már délelőtt fél 10-kor kinyitják, hiszen ekkor kerül sor a nagyformációk színpadpróbáira. A selejtezők és a reményfutamok 11 és 15.30 óra között zajlanak. 16.30 órakor ünnepélyes körülmények között kezdődik a döntő. Majorlaki Ágnes rendezésében kerül sor Fordan Táncklub tánckarának különleges nyitószámára, utána csapatok bevonulása és ünnepi köszöntő áll a programban. A döntőben 7 versenykategória legjobbjai mérik össze tudásukat a bajnoki címekért.

A rendezők ismét szimpátiaszavazásra invitálják a nézőket, hiszen belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata” címmel lesz gazdagabb. A verseny alatt a szavazók között több mint 150 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett

Atlétika 2018. július 3.

Fazekas Milán egyéni csúcsokat futott