Hírek

ANK plusz PSN: együtt úsznak tovább

Úszás

2017. november 16.

Az eddig is kiemelkedően eredményes két pécsi úszószakosztály, az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola a jövőben erőit egyesítve, közös irányítással igyekszik még előbbre sorolni a hazai szakosztályi ranglistán.

ANK plusz PSN: együtt úsznak tovább

Élversenyzőik már a decemberi mexikói vb-n azonos klubszínekben állnak rajtkőre. 

Pécsett hosszú évek óta két úszószakosztályban is kiváló sportolók nevelkednek: az ANK Úszóklubban dr. Petrov Anatolij edző munkájának köszönhetően Jakabos Zsuzsanna, Sors Tamás és Pásztory Dóra is rajtkőre állhatott olimpián, illetve paralimpián, a PSN Zrt. Sportiskolájában pedig számos korosztályos magyar bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, Kenderesi Tamás révén olimpiai, Konkoly Zsófia jóvoltából pedig paralimpiai bronzérmes sajátította el a sportág alapjait, fortélyait.

A két klub vezetősége a még eredményesebb jövő érdekében most úgy döntött, hogy egyesíti a két szakosztályt, amely a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül, de közös irányítással működik tovább. Jancsik Árpád, a volt ANK Úszóklub edzője szerint minden szempontot figyelembe véve jó döntés született.

– Kis egyesület lévén be kellett látnunk, hogy a megnövekedett sportolói létszám miatt már nem tudtuk azokat a nyugodt feltételeket biztosítani, amelyek szükségesek lehetnek a jelentős eredmények eléréséhez. Ezért több alkalommal is tárgyaltunk az önkormányzati illetékesekkel és a PSN Zrt. vezetőségével, mindenki pozitívan állt az egyesüléshez, így hamar megegyeztünk a közös folytatásról. A PSN Zrt.-től nagy segítséget kaptunk továbbá a paraúszó-világbajnokságra felkészülő időszakban akkor, amikor az uszodánk karbantartása miatt nem volt megfelelő létesítményünk az edzésekhez – árulta el Jancsik Árpád, aki a tréneri munkája mellett a Magyar Úszó Szövetség régióvezetőjeként és sportigazgatójaként is rengeteg időt és energiát fektet az úszósport fellendülésébe.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila szintén örült a kezdeményezésnek, hiszen a fúzióval még erősebbé válhat a sportág pécsi vonala.

– A Tari Imre vezette szakosztályunk és a dr. Petrov Anatolijék által lefektetett alapokat egyesítve szakmailag nagy lépést teszünk annak érdekében, hogy a már elért sikereket még magasabb szinte tudjuk emelni, a két klub egyesítésével pedig a szövetségi ranglistán is feljebb léphetünk. Emellett a finanszírozásban és a létesítmények kihasználtságában is összehangoltabban tudunk dolgozni, ami a sportág és a sportoló gyerekek hasznára fog válni – mondta Vári Attila.

A sportolók létszámát és eredményességét tekintve még nagyobb tekintélyre tehet szert az egyesüléssel a PSN Zrt. Sportiskola, amelyet Réfi Eszter is kiemelt.

– Egy olyan klub csatlakozott hozzánk, amelynél a régióvezető az egyik edző, így a már meglévő utánpótlásbázisunkat kiegészítve sokkal erősebb és hatékonyabb szakosztályt tudunk működtetni a jövőben. Jelenleg öt korosztályos csúcstartó úszik az egyesületünkben, két válogatott sportolónk szerepel a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlás-, Héraklész programjában, „A jövő bajnokai” csoportban pedig tizenhárom úszónk fejleszti tovább már meglévő tudását. A decemberi, mexikói paraúszó-világbajnokságon nagy örömünkre már négy úszó képviseli a PSN Zrt. Sportiskola színeit, így bízom benne, hogy még az idén örömteli eredményekről tudunk beszámolni – zárta gondolatait a PSN Zrt. Sportiskola igazgatója. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Úszás 2018. július 4.

Sipos Tímea újra Európa-bajnok lett